Njemačka donirala Upravi policije čitače dokumenata

Fišer je izrazio zadovoljstvo profesionalnom saradnjom sa crnogorskom policijom
3 komentar(a)
Pius Fišer, Slavko Stojanović, Foto: Uprava policije
Pius Fišer, Slavko Stojanović, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 03.04.2014. 16:32h

Direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slavko Stojanović, potpisao je danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke, Pijusom Fišerom Protokol o predaji sedam čitača dokumenata koje će koristiti Sektor granične policije.

Donacija, u vrijednosti od 25.000 eura, je realizovana u okviru Akcionog plana saradnje Uprave policije MUP-a i Savezne policije Njemačke za 2014. godinu.

Pored navedene donacije,kako se navodi u saopštenju UP, Akcioni plan predviđa studijske posjete službenika SGP kolegama u SR Njemačkoj, koje imaju za cilj razmjenu iskustava i dobrih praksi iz oblasti granične bezbjednosti.

Stjanović je kazao da Uprava policije MUP-a ostvaruje profesionalnu saradnju sa njemačkom policijom, kroz procese edukacije, opremanja, realizacije projekata i učešća u zajedničkim policijskim aktivnostima, kao i u nastojanjima za usvajanjem evropskih standarda u oblasti bezbjednosti.

Posebno je istakao saradnju sa Policijom pokrajine Baden Virtemberg, koja se realizuje na osnovu Memoranduma o saradnji.

Fišer je izrazio zadovoljstvo profesionalnom saradnjom sa crnogorskom policijom i iskazao spremnost SR Njemačke da nastavi sa pružanjem podrške Upravi policije MUP-a u procesu evroatlanskih integracija.