Ugovor o izgradnji kolektora u maju: Uslovi - da ne povjeruješ

Od tri prijavljene firme, nadležna komisija je kao jedinu ispravnu ocijenila ponudu njemačko-austrijske kompanije WTE, u saradnji sa kompanijom “Čelebić”
65 pregleda 23 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.04.2014. 19:17h

Gradonačelnik Miomir Mugoša najavio je da bi najvjerovatnije u maju trebalo da potpišu ugovor sa firmom koja će graditi uređaj za prečišćavanje otpadnih voda.

On je juče istakao da su na tenderu dobili tako dobre uslove - “da ne mogu da vjeruju”, ne preciziravši, međutim, koje.

Od tri prijavljene firme, nadležna komisija je kao jedinu ispravnu ocijenila ponudu njemačko-austrijske kompanije WTE, u saradnji sa kompanijom “Čelebić”.

“Dugo smo radili, godinama, dobro pripremili, animirali i međunarodne finansijske organizacije, pa je prije dvadesetak dana bio sastanak u Beču, gdje su bili predstavnici IFC-a i Svjetske banke koji su visokim ocjenama pohvalili naš tender za ovaj uređaj, koji je sa PDV-om vrijedan oko 60 miliona eura”, kazao je Mugoša na pres konferenciji povodom današnje sjednice Skupštine.

Odlazeći gradonačelnik je rekao da su započeli aktivnosti oko proširenja administrativnih i drugih kapaciteta u kompleksu “Deponije”, ocijenivši da je pitanje dana kada će započeti radovi na projektu rješavanja pitanja ocjednih voda.

Istakao je da bi zbog ogromnog interesovanja, što prije trebalo da počne izgradnja dviju zgrada za zaposlene u preduzećima Glavnog grada, naglasivši da je napravljen plan kome će i kako biti dodijeljeni.

“Nadam se da ćemo realizovati i tri i po kilometra saobraćajnice sa dva kružna toka oko Golubovaca... Nadam se da ćemo završiti još nekoliko objekata i gradilišta koje smo posjetili i koje ćemo posjetiti narednih nedjelja”, kazao je Mugoša.

Najavio je i rekonstrukcije - od Njegoševe do Ulice Balšića i Bulevara Ivana Crnojevića, dio saobraćajnice 19. decembra i početak izgradnje kuće fudbala.

“Mislim da ćemo uspjeti da za dva mjeseca završimo nastavak Bulevara serdara Jola Piletića i preostali dio Ulice Iva Andrića... Završićemo i vodosnabdijevanje...”, kazao je Mugoša.

Istakao je da će ovih dana krenuti u jaču borbu radi sprečavanja bespravne gradnje, uz pomoć nadležne inspekcije.

Slavoljubu Stijepoviću u amanet i kružni mostovi

Mugoša je kazao da će u Podgorici za nekoliko godina biti i kružnih mostova, koji će spajati bulevare i kružne tokove.

“Jedan takav će biti na Zlatici - dolje kružni tok, a iznad njega kružni most, koji spaja bulevare i kružne tokove”, kazao je Mugoša, istakavši da nije riječ o prvoaprilskoj šali objavljenoj u medijima.

On je rekao da će do kraja maja biti završena, ali ne i opremljena, zgrada gradskog parlamenta, kao i kružni tok na Starom aerodromu.

Bonus video: