PZP ne prihvata objašnjenja DPS o obnovi trgova: Nije bilo davno kada ste govorili drugačije

"Suštinsko pitanje kako je finasirana rekonstrukcija trgova"
87 pregleda 3 komentar(a)
Trg, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Trg, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 02.04.2014. 17:16h

Povodom teksta "Svi ste znali, i vi i svi građani", objavljenog 28. marta u "Vijestima", a u kome je odbornik DPS Boban Perović, odgovarajući na optužbe Pokreta za promjene, rekao da lokalna uprava rekonstruiše samo Trg golootočkih žrtava i da to rade u skladu sa zakonom, reagovao je šef lokalnog PZP-a Drago Šćepanović.

“Gospodin Perović potpisuje reagovanje koje vjerovatno nije ni pročitao, niti provjerio tačnost podataka koji mu podmeću. Ali, izgleda da su ga 'zadužili' i on jednostavno mora da ih sluša”, rekao je Šćepanović.

On je podsjetio da u reagovanju DPS-a piše da su započeli radove na osnovu skupštinskih odluka i da se kreditno zaduženje odnosi samo na Trg golootočkih žrtava, a ne i na Trg 9. decembar.

“Po ko zna koji put govore neistinu. Ako laže koza, ne laze rog. U odluci donesenoj 7.11.2013, u članu jedan, piše da se Opština kreditno zadužuje za rekonstrukciju oba gradska trga - 9. decembar i Trga golootočkih žrtava. Zvanično mi je, putem odgovora na odborničko pitanje iz kabineta predsjednika odgovoreno da su radovi na rekonstrukciji Trga 9. decembar započeli u septembru 2013. Dakle, dva mjeseca prije donošenja odluke o zaduženju za te svrhe. Notorna je neistina da je rekonstrukcija Trga 9. decembar predviđena Programom uređenja prostora za 2013, usvojenim na sjednici 22. marta 2013. već samo izrada projekta rekonstrukcije od 7.500 eura, piše u reagovanju.

Dodaje se kako su “sami priznali da se odluka o uređenju Trga golootočkih žrtava donosi na sjednici Skupštine 28.03.2014, a on se radi od januara ove godine i brižno se tempira završetak za predstojeću izbornu kampanju", smatra Šćepanović.

On je podsjetio da je Perović u reagovanju napisao da su sve znali i u PZP-u, ali i građani, ističući da je Perović zaboravio da "zbog takvog načina donošenja odluke o kreditnom zaduženju tu odluku nisu podržali odbornici PzP-a, ni NOVE, a da su odbornici SNP-a bili uzdržani.

"Gospodine Peroviću, čitaj malo odluke za koje si i sam glasao. Postavlja se logično pitanje našim pravosudnim organima - da li je onaj ko je donio odluku o rekonstrukciji trgova ušao u zonu krivične odgovornosti, zbog uzurpacija prava koje ima isključivo Skupština Danilovgrada", kaže Šćepanović.

Šef PzP-a rekao je da je suštinsko pitanje za pravosudne organe kako je finasirana rekonstrukcija trgova, ko je radio projektnu dokumentaciju, i da li ona uopšte postoji.

"Da li su raspisivani tenderi za izvođenje radova? Koja je uloga Komunalnog preduzeća u rekonstrukciji?”, navodi se u reagovanju.

Đuranoviću se zamjera da je “sve kapacitete lokalne samouprave upregao u kampanju u okviru partije za nosioca liste na predstojećim izborima.

“Rado bi vam vidjeli leđa, ali se čeka odluka iz vrha. A u Vašoj partiji je jak otpor prema Vama. Vi to znate i teško podnosite. I naravno, izgubićete izbore, i to ubjedljivo”, uvjereni su u Pokretu za promjene.

Iz te partije poručuju da će se baviti ogromnim dugovima lokalne uprave, o oduzetom duhu grada, periodu katastrofalne politike, pojedinim sportskim klubovima, korišćenju državnih kapaciteta u partijske i lične interese, represiji koju Danilovgrad nije zapamtio.

“Bliži se dan kad se sva istina Vaše vladavine mora prezentirati ovom narodu”, naveo je u reagovanju šef danilovgradskog odbora PZP Drago Šćepanović.

Bonus video: