Bošković i razumijevanje invalidnosti: Ustaću iz kolica, da se ne mučite

Simuliaciju kretanja osoba sa invaliditetom ulicama Glavnog grada organizovao je CDT u saradnji sa UMHCG
28 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2014. 14:48h

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i Ombudsman Šućko Baković imali su priliku danas da se na dionici od samo nekoliko stotina metara uvjere sa kakvim se sve problemima susreću osobe sa invaliditetom prilikom kretanja ulicama Glavnog grada.

Ministar Bošković je prilikom nailaska na prvu prepreku, odnosno na trotoar na kojem nema rampe za invalidska kolica, predložio da ustane iz njih kako bi pomagaču olakšao savladavanje prve prepreke.

[FOTO GALERIJA] Zamisli da si na mom mjestu... >>>

"Nema problema, ustaću iz kolica da se ne mučite", kazao je Bošković prilikom nailaska na prvi trotoar bez rampe.

Urednik portala Vijesti Srdan Kosović, Foto: CDT

Ombudsman Baković je imao zadatak da posjeti RTCG. Ipak, nakon kratkog puta od Rimskog trga do Javnog servisa ustvrdio da je prepreka bilo previše, ali i da je ulazak u zgradu RTCG bio nepremostiva prepreka, te da je morao odustati od današnje posjete.

U simulaciju su učestvovali i Rastislav Vrbenski, koordinator Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, predstavnici medija, državnih institucija...

Simuliaciju kretanja osoba sa invaliditetom ulicama Glavnog grada organizovao je Centar za demokratsku tranziciju u saradnji sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore.

Galerija

Bonus video: