Ašanin, Rastoder, Đurović i Vojvodić javno predstavljaju programe

Upravni odbor bira rektora, na predlog Senata. Rektor se bira na period od tri godine
61 pregleda 0 komentar(a)
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.03.2014. 15:58h

Kandidati za rektora Univerziteta Crne Gore iznijeće javno svoje planove razvoja UCG na sjednici Senata zakazanoj za ponedjeljak.

Za čelnu funkciju UCG zainteresovani su profesor na Medicinskom fakultetu Bogdan Ašanin, profesorica na Ekonomskom fakultetu Gordana Đurović, profesor na Filozofskom fakultetu Šerbo Rastoder i dekan Fakulteta dramskih umjetnosti Radmila Vojvodić.

„Prema propisima Univerziteta, Senat utvrđuje predlog kandidata za rektora u roku od 7 dana od dana izlaganja programa. Članovi Senata tajno glasaju o utvrđenim kandidatima. U slučaju tri i više kandidata za rektora, u prvom krugu je izabran kandidat koji dobije većinu glasova ukupnog broja članova Senata. Ako ni jedan od kandidata ne dobije potrebnu većinu, u drugom krugu se glasa za dva kandidata koji su u prvom krugu imali najviše glasova. Ako ni u tom krugu ni jedan kandidat ne dobije potrebnu većinu glasova, u trećem krugu se glasa za kandidata koji je dobio više glasova u drugom krugu“, objasnili su iz Rektorata.

Upravni odbor bira rektora, na predlog Senata. Rektor se bira na period od tri godine, sa mogućnošću još jednog ponovnog izbora.

Bonus video: