Delija dobitnica priznanja ambasade SAD

Delija je nagrađena za izuzetan građanski aktivizam i doprinos unapređenju statusa žena egipćanske i romske nacionalnosti u Crnoj Gori
89 pregleda 1 komentar(a)
Fani Delija, Sju Kej Braun, Foto: Ambasada SAD
Fani Delija, Sju Kej Braun, Foto: Ambasada SAD
Ažurirano: 28.03.2014. 15:36h

"Ambasadorovo priznanje za građanski aktivizam" uručeno je koordinatorki Centra za romske inicijative Fani Deliji.

Njoj je priznanje uručila ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Sju Kej Braun.

Delija je nagrađena za izuzetan građanski aktivizam i doprinos unapređenju statusa žena egipćanske i romske nacionalnosti u Crnoj Gori.

"Fanina poruka je jasna. Tradicija ne smije da bude izgovor za kršenje ljudskih prava ili za uskraćivanje prava ženama i djevojkama. Zbog ove hrabre poruke, Fana je naišla na suprostavljanje u okviru svoje zajednice, i bila izložena čak i fizičkim napadima. Na sreću žena u Crnoj Gori i van nje, ona odbija da odustane od te borbe", kazal je na svečanosti Braun.

"Ambasadorovo priznanje za građanski aktivizam" ustanovljeno je sa ciljem odavanja priznanja pojedincima i organizacijama za njihove odlične rezultate na polju građanskog angažmana.

Ovim priznanjem Ambasada SAD u Podgorici nagrađuje one koji su se svojim aktivnostima, kako u lokalnim zajednicama tako i u širem crnogorskom društvu, izdvojili kao aktivni građani i lideri.

Prošle godine dodijeljeno je prvo “Ambasadorovo priznanje za građanski aktivizam” Marijani Goranović, paraolimpijskoj atletičarki i NVO aktivistkinji.

Bonus video: