DF: Za fijasko sezone krive su lijene službe

"Turističke organizacije nijesu opravdale svrhu svoga postajanja", navode u DF
3 komentar(a)
Snijeg na Bjelasici, Foto: Riders.me
Snijeg na Bjelasici, Foto: Riders.me
Ažurirano: 27.03.2014. 18:25h

Fijasko zimske turističke sezone u Kolašinu, smatraju u DF, nije uzrokovan samo meteorološkim prilikama, već i “ nepravilnom organizacijom i nerazumijevanjem nacionalne i lokalne turističe organizacije”.

„Turističke organizacije nijesu opravdale svrhu svoga postajanja. Umjesto da budu glavna karika između resornog ministrastva i turističke privrede, pokretač pozitivnih i inicijator u rešavanju aktuelnih problema, svejdoci smo situacije da turistička privreda servisira turističke organizacije. Nije uvažena ni činjenica da u turističkoj privredi radi veliki broj Kolašinaca i da su kapaciteti izgrađeni sopstvenim i skupim kreditima”, navodi se u saopštenju DF-a.

Te činjenice trebalo je “makar da zainteresuju nacionalnu i lokalnu turističku organizaciju i da ih motiviše na konkretne inicijative za prevazilaženje teške situacije”.

One, ističu u DF, nijesu inicirali kod nadležnih ministarstava mogućnost korekcije cijena poreza i doprinosa, struje, komunalnih usluga davanje akcize na energente koje služe za grijanje.

Bonus video: