Na Cetinju otvoren prvi laktarijum

TIKA je finansirala sa deset hiljada opremanje laktarijuma, i još oko 26 hiljada kupovinu agregata za kompletnu bolnicu
50 pregleda 2 komentar(a)
bolnica Danilo I, Foto: Danijela Lasica
bolnica Danilo I, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 25.03.2014. 16:00h

Udruženje Roditelji je u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodni razvoj (TIKA) otvorilo prvi prvi laktarijum u Crnoj Gori, u cetinjskoj bolnici "Danilo I".

"Na inicijativu udruženja Roditelji, TIKA je finansirala sa deset hiljada opremanje laktarijuma, i još oko 26 hiljada kupovinu agregata za kompletnu bolnicu Danilo I. Laktarijum je mjesto gdje će se čuvati mlijeko majki kojima se djeca iz različitih

razloga ne donose na podoj, kako bi im se moglo kasnije davati. Laktarijum je opremljen profesionalnom električnom pumpom i manjim ručnim pumpama, sa dva sterilizatora, mikrotalasnom rernom, grijačima za mlijeko, a u njemu se nalaze i frižider, mašina za suđe i ostala prateća oprema", piše u saopštenju.

Direktor bolnice Ivan Gazivoda je objasnio da je za potrebe laktarijuma bilo potrebno renovirati poseban prostor na odjeljenju ginekologije. Koorinator TIKA-e u Crnoj Gori, Mustafa Yazici najavio je da će agencija TIKA i dalje pružati pomoć zdravstvenom sistemu Crne Gore i da će raditi za dobrobit crnogorskog društva.

Bonus video: