Nikšić: Odloženo iseljavanje porodica iz naselja Zvjerinjak

Riječ je o porodicama čije su barake podignute na zemljištu porodice Todorović, oduzetom prilikom izgradnje Željezare
139 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 11:12h

Iseljavanje sedam porodica iz nikšićkog naselja Zvjerinjak kod Željezare opet je odgođeno.

Riječ je o porodicama čije su barake podignute na zemljištu porodice Todorović, oduzetom prilikom izgradnje Željezare, ali prije osam godina vraćeno sudskom odlukom.

U tim barakam žive raseljeni sa Kosova, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, kao i nekadašnji radnici Željezare i Građevinskog preduzeća.

Odluku o novom odgađanju opet je donio sveštenik Miodrag Todorović, ističući da je krajnje vrijeme da nadležni nađu način da pomognu tim porodicama.

"Prije svega važniji je čovjek, nego sve odluke i svi posjedi, ali ovdje je riječ o jednoj teškoj hipokriziji morala. Da u našoj državi,ni državne institucije, ni opštinske, ni humanitarne, ni međunarodne do sada nijesu pokazale, ili se meni nijesu obraćale, ni najmanje interesovanje za sudbinu ovih ljudi", kazao je Todorović.

Bivši radnik Željezare, Hazbo Adrivić, koji je prije 30 godina uz amin komunističkog režima dobio dozvolu da gradi baraku na imanju Todorivića, kaže da se ovim samo nastavlha agonija.

"Ovo je mučenje za sve nas, niko nas još nije ni nazvao da popričamo šta dalje. Ovo je maltretiranje", revoltirano je prokomentarisao Adrović.

Rok za iseljavanje pomjeren je za 15.maj.

Galerija

Bonus video: