ANB mijenja 24 stara auta za dva nova

U javnom pozivu za nabavku službenih vozila, po sistemu staro za novo, predviđeno je da automobili koji će voziti službenici ANB-a mogu biti sa benzinskim ili dizel morotorom, zapremine 999 do 1.500 kubika
544 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Peruničić, Foto: Filip Roganović
Dejan Peruničić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.08.2018. 14:41h

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) dobiće od kompanije "Rokšped" dva nova vozila u zamjenu za 24 rashodovana službena automobila ukupne vrijednosti 25.000 eura.

Agencija, na čijem je čelu Dejan Peruničić, će na taj način bez doplate dobiti dva nova službena automobila srednje klase. Iako se u ugovoru Agencije i podgoričke kompanije ne navodi o kojim se modelima radi, predviđeno je da novi službeni automobili imaju garanciju od četiri godine ili 150 hiljada pređenih kilometara.

Prve dvije godine garancije, kako se navodi u ugovoru, neće biti ograničenja kilometraže.

U javnom pozivu za nabavku službenih vozila, po sistemu staro za novo, predviđeno je da automobili koji će voziti službenici ANB-a mogu biti sa benzinskim ili dizel morotorom, zapremine 999 do 1.500 kubika.

Službeni automobili, kako je pojašnjeno u javnom pozivu Agencije, mogu biti crne, sive ili bijele, ali moraju biti opremljeni klima uređajem i ABS-om.

Osim centralnog zaključavanja i električnih podizača stakala, kako se navodi, stakla na automobilu moraju biti tonirana. Navodi se i da službena vozila moraju imati radio i CD MP3 plejer, najmanje četiri air baga, kao i kontrolu stabilnosti ESP/ASR.

U javnom pozivu Agencije se ne pojašnjava kakve su specifikacije polovnih automobila koje ANB nudi, već se navodi da njihovo stanje zainteresovani ponuđač može provjeriti na licu mjesta nakon što potpiše izjavu o tajnosti podataka.

Agencija je prethodno u martu obustavila javni poziv za zamjenu rashodovanih vozila za nove jer se na tender nije javio niko. ANB je tada tražila da u zamjenu za jedno vozilo srednje klase ustupi 19 polovnih automobila vrijednih 18.854 eura.

Bonus video: