Nikšić: U subotu čišćenje okoline Krupca

Akcija, kako je saopšteno, počinje u 11 sati, a zborno mjesto je na potezu gdje se tokom Lake festa nalazi kamp
3 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2014. 12:55h

Povodom Svjetskog dana voda koji se ove godine obilježava pod sloganom 'Voda i energija', Ekološki pokret ,,Ozon", rok festival Lake fest i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) u subotu 22. marta, organizovaće javnu akcijom sređivanja prostora oko Krupačkog jezera.

Iz EPCG su saopštili da je namjera da se ovim događajem pokrene pozitivna energija koja se stvara na akcijama u prirodi, a koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta životne sredine i pravo su mjesto da se i ukaže na bitne činjenice i javnosti približi važnost određene teme.

"Krupačko jezero, stvoreno za potrebe proizvodnje energije u HE Perućica, postalo je i prepoznatljivo turističko izletište, a EPCG je uvijek raspoložena da za kvalitetne kulturne događaje, kakav je i festival Lake Fest, izađe u susret i ustupi prostor oko jezera", navodi se u saopštenju.

Akcija, kako je saopšteno, počinje u 11 sati, a zborno mjesto je na potezu gdje se tokom Lake festa nalazi kamp.

Svjetski dan voda (World Water Day) se odlukom Skupštine Ujedinjenih nacija (UN) od 1993.godine obilježava svakog 22. marta, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na važnost slatkih voda i održivo upravljanje slatkovodnim resursima, podsjetili su iz EPCG.

Bonus video: