Telekom finansira igradnju parkinga za bicikle u Podgorici

Telekom će, kako je saopšteno, donirati kompletan iznos potreban za ovaj projekat koji podrazumijeva parkinge na 20-ak lokacija u Podgorici
6 komentar(a)
biciklistički parking, Foto: Crnogorski Telekom
biciklistički parking, Foto: Crnogorski Telekom
Ažurirano: 20.03.2014. 12:36h

Crnogorski Telekom je u saradnji sa NVO Biciklo.me i Opštinom Podgorica, pokrenuo projekat izgradnje biciklističkih parkinga u Podgorici.

U utorak je montiran prvi parking ispred upravne zgrade Telekoma, u Moskovskoj 29.

"Drago nam je što će i naše kolege i svi građani moći da koriste ovaj parking jer time rješavamo problem nedostata adekvatnog prostora za parkiranje. Kroz dalje aktivnosti u okviru ovog projekta, nadamo se da ćemo zajedno sa NVO Biciklo.me uticati na podizanje svijesti građana o zdravim stilovima života kao i prednostima korišćenja bicikala kao prevoznog sredstva i sredstva za rekreaciju", naveli su iz Telekoma.

Kako je "vijestima" saopšteno iz te kompanije, pokretači inicijative je NVO Biciklo.me, koji su o tome razgovrali i sa predstavnicima Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada i, kako su ocijenili, tako su se prvi u Crnoj Gori sistematski pozabavili problemom nedostatka staza, parkinga, pitanja sigurnosti biciklista kao učesnika u saobraćaju.

"Mi smo sa druge strane, u okviru naše strategije društveno odgovornog poslovanja, kao i svake godine, odredili glavne pravce aktivnosti kako bi i ove godine finansirali projekte koji su od značaja za građane Crne Gore. Kako smo kao potrebu prepoznali podršku razvoju biciklističke infrastrukture u glavnom gradu, kontaktirali smo NVO Biciklo.me i u zaista odličnoj saradnji sa njima, jako brzo napravili plan na osnovu projekta koji su oni uradili", naveli su iz Telekoma.

Ističu da je to odličan primjer društvenog partnerstva i to sa onima koji se "zaista razumijemu u problematiku i ciji je cilj djelovanja u organizaciji usko vezan za cilj projekta".

Telekom će, kako je saopšteno, donirati kompletan iznos potreban za ovaj projekat.

"To podrazumijeva postavljanje biciklističkih parkinga na oko dvadeset lokacija po Podgorici. Model parkinga i predlog lokacija urađeni su po dogovoru i uz saglasnost predstavnika Opštine Podgorica", precizirali su iz Telekoma.

Bonus video: