Pasarelu ogradili zbog nesavjesnih pješaka

Zbog nepropisnog prelaska magistrale stvaraju se i ove sezone dugačke kolone automobila
57 pregleda 11 komentar(a)
Sutomore pasarela, Foto: Radomir Petrić
Sutomore pasarela, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 17.08.2018. 05:45h

U Sutomoru je postavljena ograda kod nedavno otvorene pasarele, kako nesavjesni pješaci ne bi mogli da prelaze magistralu na nedozvoljenom mjestu.

Turisti i mještani to su svakodnevno radili, iako je ispod pasarele izbrisan pješački prelaz, pa su, prema saznanjima “Vijesti” samo u jednom danu saobraćajci napisali 50 kazni.

Nadležni kažu da se nadaju da će postavljanjem ograde bezbjednost pješaka i vozača biti bolja.

Zbog nepropisnog prelaska magistrale stvaraju se i ove sezone dugačke kolone automobila.

Prema saznanju “Vijesti”, rješavanje situacije na prošlonedjeljnom kolegijumu sugerisao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević koji je naložio Sekretarijatu za komunalno stambene poslove i Agenciji za investicije da nabave i postave odgovarajuću ogradu.

Pasarelu koja je donacija podgoričkog “Bemaxa”, 11. jula je zvanično pustio u upotrebu ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, koji je tada apelovao na građane i turiste da se ponašaju odgovorno i koriste je.

No, njegovi i apeli drugih zvaničnika nisu imali odjeka jer su policajci od prvog “radnog dana” pasarele morali da upozoravaju pješake u Sutomoru da prelaze magistralu preko nje, a onda su krenuli i da kažnjavaju.

Bonus video: