Udžbenici u prodaji od 27. avgusta

Iz Zavoda su kazali da će, kao i prethodnih godina, njihove knjižare u Podgorici, Baru i Bijelom Polju raditi i vikend pred početak školske godine, odnosno 1. i 2. septembra od sedam do 20 sati
225 pregleda 0 komentar(a)
Zavod za udžbenike, Foto: Luka Zeković
Zavod za udžbenike, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.08.2018. 16:08h

Prodaja udžbenika za školsku 2018/2019. godinu u Crnoj Gori počeće u ponedjeljak 27. avgusta, a u knjižarama će biti distribuirani 21. avgusta, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Iz Zavoda su podsjetili da su prošle godine doneseni novi planovi za osnovno obrazovanje, a nakon toga i predmetni programi.

"Zbog promjena Zavod je morao izmijeniti postojeće ili izradi potpuno nove naslove, a sve kako bi se učenicima i nastavicima omogućilo da se korišćenjem naših udžbenika mogu ostvariti svi ishodi predviđeni novim predmetnim programima", navodi se u saopštenju.

Komplet udžbenika sa engleskim jezikom za prvi razred košta 43,1 eura, za drugi 50,8, treći 47,7, četvrti 59,6, a peti razred 67 eura.

Cijena udžbenika za šesti razred iznosi 68,3 eura, sedmi i osmi 94,2, a deveti razred 88,2 eura.

Udžebnici za prvi razred gimnazije koštaće 106,8 eura, drugi 88,7, treći 79,7 i četvrti razred 59 eura.

Iz Zavoda su kazali da će, kao i prethodnih godina, njihove knjižare u Podgorici, Baru i Bijelom Polju raditi i vikend pred početak školske godine, odnosno 1. i 2. septembra od sedam do 20 sati.

U tim knjižarama su najavili akcije pa će uz kupljeni komplet udžbenika, za sve razrede osnovne škole, osim prvog, biti poklonjena jedna knjiga koja je predmetnim programom određena za lektiru.

"Takođe, uz trgovinu u vrijednosti od 50 eura Zavod poklanja dvije sveske mekog poveza iz edicije "Naše sveske"", kaže se u saopštenju.

Kupci koji su već dobili knjigu, navodi se, na poklon dobijaju i sveske ako u prodajnim objektima Zavoda kupe školski pribor do tog iznosa.

Bonus video: