Mugoša: Mi se ne bavimo performansima, narodu treba posla

Mugoša je istakao da Glavni grad još nije našao partnera za otvaranje gradske televizije
35 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2014. 15:45h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša je istakao da će izgradnja nove Dalmatinske i Ulice Vlada Ćetkovića, sa rješavanjem imovinsko - pravnih odnosa, Glavni grad koštati dva i po miliona eura.

"Sa novom Dalmatinskom smo stvorili uslove da ovaj kompleks privatnih, uglavnom, stambenih zgrada spojimo na fekalnu kanalizaciju. Za drugu polovinu godine ostavićemo radove za fekalnu kanalizaciju i uređenje stare Dalmatinske ulice“, kazao je Mugoša prilikom obilaska gradilišta nove Dalamtiske ulice.

Najavljujući još nekoliko obilazaka gradilišta do kraja mjeseca, Mugoša je istakao da su riješeni kompleksni imovinsko - pravni odnosi da bi Dalmatinsku i Ulicu Vlada Ćetkovića potpuno infrastrukturno opremili i dobili značajan koridor za stanovništvo tog dijela grada i buduću gradnju.

"..Jer ovdje niče jedan veliki novi stambeni blok, tako da ćemo imati manja ulaganja u narednom periodu za opremanje infrastrukturom tih budućih investitora, koji su već poznati i obraćaju nam se sa zahtjevima za dobijanje saglasnosti za projektne dokumentacije..“, kazao je Mugoša.

Ističući da će „parče“ ulice Vlada Ćetkovića biti završeno do desetog maja, Mugoša je istakao da će izgradnja te dvije saobraćajnice značajno rasteretiti saobraćaj.

Ne bavi se performansima

Odgovarajući na pitanje da li je angažovao neku agenciju koja bi ispitala kakve su mu šanse na izborima, Mugoša je kazao da se ne bavi „vračarenjem i tračarenjem, već da ozbiljno radi svoj posao“.

Martovsko istraživanje “Damara”-a, za potrebe Glavnog grada, kako je kazao, pokazuje da se „1. 200 građana svih uzrasta zalaže za ovo što rade“.

Govoreći o političkoj konkurenciji, Mugoša je ocijenio da je SNP do sada bio jedina ozbiljna. „

Oni su u opoziciji toliko godina. Razumijem njihovu želju... da simuliraju ili prave performanse. Narodu treba posla, narodu treba obezbijediti osnovne uslove za život u ovom kriznom vremenu. Mi se nećemo baviti performansima, niti je ovo danas što radim performans“, kazao je Mugoša.

Novi tender za gradsku televiziju

Mugoša je istakao da Glavni grad još nije našao partnera za otvaranje gradske televizije, jer nijedna od tri televizijske kuće koje su se javile na tenderu nije ispunila tražene uslove.

Tender će, iz tog razloga, biti ponovo raspisan.

Galerija

Bonus video: