Sindikat pravosuđa i uprave: Država nije dovoljno zaštitila ni nagradila sudije

"Već smo imali slučajeve napada na sudije u vidu smrtnih posljedica, pa smatramo da država nije niti dovoljno zaštitila niti dovoljno nagradila tako odgovornu profesiju", kaže se u reagovanju
0 komentar(a)
Crna Gora, sud, Foto: Shutterstock
Crna Gora, sud, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.08.2018. 12:36h

Sindikat pravosuđa i uprave osudio je napad na sutkinju Jelenu Stanišić, ocjenjujući da država nije dovoljno ni zaštitila ni nagradila tu profesiju.

Službenici policije uhapsili su S.V. iz Beograda, zbog sumnje da je, u prostorijama kotorskog Suda za prekršaje, napala Stanišić.

Sindikat uprave i pravosuđa je uvijek isticao važnost i značaj funkcije sudije, kao i, kako se navodi, odgovornost i opasnost njihovog poziva.

"Već smo imali slučajeve napada na sudije u vidu smrtnih posljedica, pa smatramo da država nije niti dovoljno zaštitila niti dovoljno nagradila tako odgovornu profesiju", kaže se u reagovanju.

Upozorava se da u velikom broju sudova nije obezbijeđena sudska zaštita, pa čak pojedini sudovi ili odjeljenja sudova, nemaju ni sistematozovano mjesto portira.

"Sindikat će ne sve moguće legitimne načine uticati da se poboljša položaj sudija i njihova zaštita na radnom mjestu kako bi i dalje nastavili da nezavisno, nepristrasno i bez ikakvog uticaja obavljaju sudijsku funkciju", kaže se u saopštenju.

Bonus video: