Telekomu naređeno da omogući korisnicima da iskoriste dukate "po starom"

Za nepunih 14.000 dukata dobijali su na raspolaganju 40 eura, za dopunu ili plaćanje računa ili za popustu pri kupovini telefona
0 komentar(a)
Zoran Sekulić, EKIP, Foto: Boris Pejović
Zoran Sekulić, EKIP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.03.2014. 16:00h

Agencija za elektronske komunikacije je naredila Crnogorskom Telekomu da svim korisnicma "Ritam kluba" omogući da ostvarene dukate realizuju u vidu poena, nagrada koje su važile do 31. decembra prošle godine.

"Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost je nakon prijema jednog broja žalbi korisnika usluga „Ritam kluba“ Crnogorskog Telekoma izvršila detaljnu analizu ponuđenog paketa usluga i donijela Rješenje broj: 0205 – 1268/1 od 04. 03. 2014. godine, kojim je obavezala „Crnogorski Telekom“ da omogući svim korisnicima „Ritam kluba“ iz 2013. godine, da ostvarene dukate do 31. 12. 2013. godine, realizuju u vidu poena, nagrada, koje su važile za „Ritam klub“ do tog datuma", navodi se u saopštenju Zorana Sekulića izvršnog direktora Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, koje je objavio Portal Analitika.

Prije "preregistracije" korisnika fiksne i mobilne mreže Telekoma, svi koje su se prijavile za opciju "Ritam klub" skupljali su tzv. dukate redovno plaćajući račune.

Za nepunih 14.000 dukata dobijali su na raspolaganju 40 eura, za dopunu ili plaćanje računa ili za popustu pri kupovini telefona.

Sada za isti iznos moraju da prikupe 40.000 dukata.

U Telekomu su rekli da je vrijednost dukata smanjena samo "za direktne novčane popuste":

"To znači da je veći broj dukata potreban za umanjenje ADSL, Extra TV i Extra Trio pretplate, umanjenje računa i dodatne popuste na cijene uređaja. Isti broj dukata potreban je za besplatne minute, pretplate dodatnih Extra TV paketa, pripejd dopune, pretplate na pakete Komfor, Komfor veče...".

U CT tvrde da su o promjeni u nagradama Ritam kluba (skupljanje dukata), o obaveznoj preregistraciji, kao i o uvođenju novih nagrada korisnici obaviješteni slanjem sms-a, preko Extra TV-a, kao na web stranici kompanije:

"Ritam klub je program nagrađivanja korisnika i Telekom ima pravo da mijenja nagrade - njihovu vrijednost, da uvodi nove nagrade, ukida neke od postojećih i slično. To je, između ostalog, precizirano i u Opštim uslovima korišćenja servisa. Mnogi operateri nemaju takve programe, niti postoji bilo kakva obaveza da ih imaju".

Bonus video: