Obnovili Dječje odmaralište na Veruši: Izdvojeno oko 30.000 eura

“Takođe, usljed veoma loših vremenskih uslova koji na ovom podneblju vladaju tokom zimskih mjeseci, bilo je neophodno uraditi kompletnu sanaciju svih spoljnih stepeništa na paviljonima”, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću
277 pregleda 0 komentar(a)
Veruša, odmaralište, Foto: Zoran Đurić
Veruša, odmaralište, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.08.2018. 10:38h

Glavni grad i “Dječji savez” su tokom ljetnjih mjeseci obnovili Dječje odmaralište na Veruši, za šta je izdvojeno oko 30.000 eura.

U potpunosti su renovirana kupatila u paviljonima „Podgorica“, „Tara“ i „Komovi“, što je podrazumijevalo osavremenjavanje, uvođenje novih sanitarija i tuš kabina.

“Takođe, usljed veoma loših vremenskih uslova koji na ovom podneblju vladaju tokom zimskih mjeseci, bilo je neophodno uraditi kompletnu sanaciju svih spoljnih stepeništa na paviljonima”, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću.

U čuvenom objektu „Limenka“, gdje se održavaju igranke i ostale aktivnosti zabavnog karaktera je, kako je saopšteno, obnovljen plato.

Tokom 2016. godine u odmaralištu je kompletno renovirana kuhinja po standardima HACCP sistema, a djelimično je renoviran paviljon „Komovi“, u šta je uloženo 150.000 eura.

Smještajni kapacitet odmarališta je, kako je saopšteno na sajtu “Dječjeg saveza”, 120 kreveta, a isto raspolaže sa restoranom, TV salom, ambulantom, diskotekom, sportskim višenamjenskim poligonima, “a u okolini su i prelijepe staze za šetnju, planinarenje i rekreaciju”.

Dječje odmaralište na Veruši je od 22. juna do 10. avgusta ugostilo brojne mališane.

Boravak djece je bio organizovan u sedam smjena, kao što je bila praksa i ranijih godina. U odmaralištu, gdje je bila obezbijeđena zdravstvena zaštita i organizovane brojne zabavne i edukativne aktivnosti, su bila smještena djeca iz osnovnih škola iz svih krajeva Crne Gore.

Cijene boravka u odmaralištu ostale su nepromijenjene i ove godine, te je sedmodnevni boravak jednog djeteta, sa ličnim osiguranjem i organizovanim prevozom iz Podgorice koštao 110 eura.

Bonus video: