Pozitivna: Prioritet završetaki Univerzitetskog centra u Beranama

"Nebriga za studentsku populaciju je doživjelo kulminaciju kada studente Učiteljskog fakulteta nije htio da primi predsjednik opštine"
4 komentar(a)
Pozitivna Crna Gora Berane, Foto: Pozitivna Crna Gora
Pozitivna Crna Gora Berane, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 03.03.2014. 09:12h

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore u Beranama će kao jedan od svojih prioriteta kada bude dio nove vlasti u Beranama postaviti obezbjeđivanje sredstava za dovršetak Univerzitetskog centra u Beranama, navodi se u saopštenju te partije, te dodaje da "samo ono društvo i onaj grad koji ulaže u obrazovanje ima stabilnu budućnost".

"Nebriga za studentsku populaciju u gradu na Limu je doživjelo svoju kulminaciju prije nekoliko dana, kada studente Učiteljskog fakulteta nije htio da primi trenutni predsjednik opštine. Time su ostali uskraćeni za razgovor kojim su željeli skrenuti pažnju na višegodišnje probleme sa kojima se susreću i na neodržive uslove u kojima studiraju. Jasno je da se je aktuelna lokalna vlast takvim odnosom u Beranama pokazalo nepoštovanja prema budućim intelektualcima, ali i budućim prosvjetnim radnicima. Ti mladi ljudi znaju da im se pred svake izbore, u posljednjih šest godina, daju lažna obećanja kako će se završiti Univerzitetski centar u kom će konačno, imate sve uslove za rad, adekvatan prostor, nastavna sredstva i učila, redovnu nastavu... Oni isto tako znaju da od tih obećanja nije bilo ništa", navode u Pozitivnoj.

Da bi se to promijenilo, kako se navodi u saopštenju Pozitivne, ta partija će zahtijevati od državnih organa da se u najkraćem mogućem roku obezbijede sredstva za dovršetak Univerzitetskog centra, čime bi bili tvoreni početni uslovi za ostavriavnje kavlitetne nastave.

Bonus video: