Bar: Do oktobra razrada lokacije zgrade za penzionere

Husein Matezić, predsjednik Udruženja penzionera Bara, zahvalio se na prijemu koji je organizovan u veoma kratkom periodu nakon Raičevićevog stupanja na dužnost
198 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Raičević, Foto: Opština Bar
Dušan Raičević, Foto: Opština Bar
Ažurirano: 14.08.2018. 14:17h

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas predstavnike Udruženja penzionera Bara i upoznao ih šta okalna uprava radi da bi stvorila uslove za izgradnju stambene zgrade za penzionere. U saopštenju iz javnost, iz predsjednikovog kabineta su naveli da je Raičević rekao da će kroz usvajanje PUP-a lokacija koja je dodjeljena penzionerima “dobiti detaljnu razradu i uslove za građenje”.

"Usvajanje ovog planskog dokumenta se očekuje najkasnije do kraja septembra. Aktivno radimo na iznalaženju pravog modaliteta da se posao oko ove zgrade realizuje u najboljem mogućem interesu penzionera. Nadam se da će Opština Bar i Udruženje penzionera Bar uspješno sarađivati u narednom periodu", kazao je tom prilikom predsjednik Bara.

Husein Matezić, predsjednik Udruženja penzionera Bara, zahvalio se na prijemu koji je organizovan u veoma kratkom periodu nakon Raičevićevog stupanja na dužnost “što je pokazatelj da je Opština Bar “prepoznala značaj rješavanja našeg pitanja i postavila ga kao jedan od prioriteta”. Predstavnici Udruženja penzionera su naglasili da su pored Opštine Bar, podršku ovom projektu pružili i Savez penzionera Crne Gore i ostale državne institucije.

"Podsjećamo da je Skupština Opštine Bar petog marta ove godine donijela Odluku o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Udruženju penzionera Bara, koje je postalo vlasnik predmetne katastarske parcele. Prethodno je Vlada Crne Gore dala saglasnost za otuđenje katastarske parcele površine 2.290 jvadratnih metara , Udruženje penzionera je iskazalo potrebu da na dodijeljenoj parceli izgradi objekat sa 75 stambenih jedinica za potrebe rješavanja stambenog pitanja penzionera", zaključuje se u saopštenju iz Raičevićevog kabineta.

Bonus video: