Poruka hrabrima: Stanković neće dobiti ni cent

Bivši policajac tužio je državu i UP tražeći da mu isplate 183.500 eura na ime materijalne i nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova i straha
55 pregleda 10 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Luka Zeković
Goran Stanković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.02.2014. 08:06h

Sudija Osnovnog Danilo Jegdić odbacio je kao neosnovanu tužbu bivšeg policajca Gorana Stankovića protiv države Crne Gore i Uprave policije.

Bivši policajac tužio je državu i UP tražeći da mu isplate 183.500 eura na ime materijalne i nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova i straha, koji je kako tvrdi, preživio nakon svjedočenja o prebijanju i mučenju pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića u podgoričkoj betonjerci.

U obrazloženju presude Jegdića navedeno je da je nakon "brižne ocjene svakog dokaza zasebno i svih dokaza zajedno" sud utvrdio da policija i država Stankoviću ne duguju ništa.

Sudija se osvrnuo i na strah koji je Stanković pretrpio, pojašnjavajući da je on nije bio jakog intenziteta, pa po tom osnovu penzionisanom službeniku UP ne može biti isplaćena šteta.

Stanković je tužbom od policije tražio nadoknadu štete i na ime razlike u penziji i onoga što bi primao da je ostao u službi. Ni po tom osnovu njemu neće biti isplaćen ni cent.

Sudija se pozvao i na sporazum o raskidu radnog ugovora sa policijom, kojim je Stanković dobio otpremninu od 7.846 eura.

Viši sud prije nekoliko dana potvrdio je prvostepenu oslobođujuću presudu starješinama podgoričke policije Ratku Rondoviću i Dušanu Raičeviću, koji su bili osumnjičeni za prebijanje Pejanovića.

Vlada nepravda

Penzionisani policajac Goran Stanković kazao je da presuda dokazuje da će se svakom pojedincu, koji se usudi da kaže istinu život pretvoriti u život nedostojan čovjeka.

"Ovu zemlju bih nazvao crnjom da crnja ne može biti. Ovo je zemlja u kojoj vlada brutalna sila, ucjene, prijetnje, pritisci i nepravda. Očekivao sam ovako ekspresnu presudu, jer sam se usudio progovoriti o zločinu koju je počinila vlast", rekao je Stanković.

Bonus video: