Tufiku Softiću obezbijediti policijsku zaštitu

"Zahtijevamo da se uradi detaljna procjena njegove bezbjednosti i omoguće mu se sigurni uslovi za život i rad"
3 komentar(a)
Tufik Softić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tufik Softić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.02.2014. 20:12h

Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija uputila je zahtjev ministru policije Rašku Konjeviću da se novinaru Tufiku Softiću obezbijedi policijsko obezbjeđenje i maksimalna zaštita ne samo njega već i čitave njegove porodice, zbog sumnje da mu je bezbjednost dodatno ugrožena.

"Zahtijevamo da se uradi detaljna procjena njegove bezbjednosti i omoguće mu se sigurni uslovi za život i rad. Ovakav stav na jučerašnjoj sjednici jednoglasno je zauzet nakon detaljne analize pisma koje je Komisiji uputio Tufik Softić u kojem se navodi da se stvara atmosfera linča i njegovog progona iz Crne Gore.

I Softić na meti TV Pink, razmišlja da zatraži azil >>>

Imajući u vidu hitnost ovog slučaja Komisija je materijal dobijen od Softića proslijedila ministru unutrašnjih poslova, direktoru policije i ANB, kao i vrhovnom državnom tužilastvu očekujući da nadležni što prije reaguju i ulože dodatne napore kako bi se ovaj slučaj konacno riješio", naveo je predsjednik Nikola Marković u saopštenju.

Tim povodom jednoglasno je odlučeno da se Softić pozove na sledecu sjednicu Komisije kako bi zajedno sa njenim članovima razmotrio sam tok dosadašnje istrage i direktono upoznao Komisiju sa detaljima napada na njega. Slučaj napada na Softica bice jedan od prioriteta u radu Komisije.

Inače na današnjoj sjednici usvojen je poslovnik o radu, a za zamjenika predsjednika komisije izabran je Mihailo Jovović, glavni urednik Vijesti.

Naredna sjednica zakazana je za četvrtak 27. februar.

Bonus video: