Za nauku ove godine više od 4,76 miliona eura

Ministar nauke Sonja Vlahović objasnila je da je taj novac objezbijeđen iz kapitalnog i budžeta ministarstva, kao i iz međunarodnih izvora i fondova
0 komentar(a)
Sanja Vlahović, Foto: Luka Zeković
Sanja Vlahović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.02.2014. 16:28h

Ministarstvo nauke ove godine finansiraće naučno-istraživačku djelatnost sa 4,76 miliona eura, što je za 222 odsto više nego prošle godine kada je izdvojeno 1,4 miliona eura. Ministar nauke Sonja Vlahović objasnila je da je taj novac objezbijeđen iz kapitalnog i budžeta ministarstva, kao i iz međunarodnih izvora i fondova. "U okviru obaveza na nacionalnom nivou nastavićemo sufinasiranje naučnoistraživačkih projekata iz sopstvenih izvora sa oko 550 hiljada,a posebno je važno da je izdvojen novca za prjekat tehnopolisa u Nikšiću.

U okviru obaveza na međunarodnom nivou izdvojiće se 1,3 miliona eura i tu ćemo omogućiti našim naučnicima da postanu dio programa EU "Horizont 2020", Eureka", navela je Vlahović nakon sjednice Vlade.

Za manifestaciju "Otvoreni dani nauke" izdvojiće se 20.000 eura, za sufinasiranje doktorskih studija talenata i mladih istraživača 250 hiljada.

Bonus video: