Konjević: Policija hapšenjem demonstranata nije prekoračila ovlašćenja

Konjević je osudio bahato ponašanje članova tzv. zagoričkog klana nad medicinskim osobljem Kliničkog centra Crne Gore
55 pregleda 39 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2014. 20:02h

Iako je dio javnosti ponašanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova prilikom hapšenja mirnih demonstranata prošle subote ocijenio kao bahato, ministar policije Raško Konjević, uz razumijevanje razloga za protest, ipak neće dati nalog Unutrašnjoj kontroli za istragu.

"Mislim da nije došlo do prekoračenja ovlašćenja u dijelu postupanja pripadnika policije prema građanima koji su na specifičan način željeli da izraze svoj protest, tačno je, mirno sjedeći i pokušavajući da omete normalno odvijanje saobraćaja na skupu koji nije bio u skladu sa zakonom", rekao je Konjević danas na konferenciji za novinare.

Sa protesta u subotu (Foto: Savo Prelević)

Konjević je osudio bahato ponašanje članova tzv. zagoričkog klana nad medicinskim osobljem Kliničkog centra Crne Gore. Uz priznanje da je policija te noći mogla drugačije reagovati, Konjević dodaje da je taj slučaj sada u rukama tužilaštva, poslije čije odluke će i Ministarstvo unutrašnjih poslova zauzeti svoj stav.

"Očekujem da tokom dana ili u četvrtak tužilac izvršiti potrebnu kvalifikaciju tog djela i dati nalog Upravi policije šta dalje raditi", kazao je Konjević.

Opširnije čujte u prilogu TV Vijesti:

Galerija

Bonus video: