Završena obuka u skijanju Planinske čete VCG

"Trenutno se na obuci u skijanju u ski centru 'Jezerine' na Bjelasici nalaze i pripadnici druge godine Vojne akademije Makedonije"
108 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2014. 14:27h

Pripadnici 2. planinske čete Vojske Crne Gore od 3. do 7. februara, obučavali su se u skijanju u ski centru „Jezerine“ na Bjelasici.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je u okviru obuke tematski obrađen istorijat skijanja, zatim strojeve radnje sa skijama, osnovne skijaške radnje na mjestu, kretanje i način penjanja, smuk, plužna tehnika i paralelna tehnika.

"Trenutno se na obuci u skijanju u ski centru 'Jezerine' na Bjelasici nalaze i pripadnici druge godine Vojne akademije Makedonije, i zajedno sa starješinama smješteni su u kasarni 'Breza' u Kolašinu. Među kadetima nalaze se i tri pripadnika iz Crne Gore, koji se za potrebe Vojske Crne Gore obrazuju u Makedoniji", piše u saopštenju MO.

Dodaje se da su boravak makedonskih kadeta u Crnoj Gori, kao i obrazovanje crnogorskih kadeta u Makedoniji, definisani Planom bilateralne saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Makedonije.

Galerija

Bonus video: