Protest ispred MUP-a: Osloboditi sve koji su mirno protestovali

“Gradom haraju kriminalci i ubice, oni lišavaju slobode naše junake, zato što su se suprotstavili njihovom gospodaru“, kazao je Vujisić
96 pregleda 91 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2014. 23:01h

Pedesetak građana okupilo se večaras ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Podgorici, zahtijevajući da se iz pritvora puste oni koji su uhapšeni u subotu, nakon smirivanja tenzija na protestu.

Vuk Vujisić, predstavnik Poktreta Udar koji je inicirao sinoćnje okupljanje ispred MUP-a rekao je da su uhapšeni njihovi junaci,koji su pokušali mirnim putem da protestuju protiv diktature.

“Gradom haraju kriminalci i ubice, oni lišavaju slobode naše junake, zato što su se suprotstavili njihovom gospodaru“, kazao je Vujisić.

Profesor Milan Popović rekao je da je Crna Gora danas „izvrnuta naglavačke“, podsjećajući da se tužilaštvo ne oglašava, niti radi posao po pitanju brojnih afera - KAP, snimak, deportacije.. Dodao je da, obzirom da nema informacija o hapšenju onih koji su kamnicama gađali tokom protesta, sumnjaju da su to “plaćenici režima”.

"Na drugoj strani, učesnici protesta koji su mirno iskazivali svoju slobodnu volju i hrabrost, su uhapsili i danas ih u režimskim medijima predstavljaju kao nasilnike”, kazao je Popović.

Novinarka Milka Tadić Mijović kazala je da oni ne pristaju na ono što se dogodilo: „Provokatori koji su izazvali nerede su na slobodi, a ljudi koji su mirno protestovali su uhapšeni”, kazala je ona.

Podrška uhapšenima je stigla i od novinarke Monitora, Milke Tadić Mijović (foto: Zoran Đurić)

Doktor Ivo Đurišić kazao je da ni miting 1989. godine, na kom je bio i on, kao “jedan od nesretnika” koji je "doveo aktuelnu vlast", nije bio prijavljen, ali je bio najavljen.

“I ovaj skup je bio najavljen, a dokaz je kavez koji su podigli oko skupštine i oko Vlade”, dodao je on.

Đurišić je poručio da će nas, dok crnogorski narod ne skupi hrabrost kao narod u Bosni i Hercegovini, “zatupljivati Beba Popović (Vladimir) i 'Minut, dva'”.

Ograda oko zgrade Vlade, Predsjedništva i Skupštine bila je postavljena i danas, jer je policija vjerovala da će se demonstrantni ponovo okupiti. Međutim, preko puta Skupštine okupilo se petnaestak građana, koji su poručili da će i sjutra biti na tom mjestu.

“Nema skupa, policija je sve rastjerala, jutros ih je ovdje bilo više od sto policajaca. Svuda se nešto rješava, a kod nas ništa. Policja je juče izazvala nemire, prvi su oni pendrekom udarili jednog momka i ženu, a mi smo bili golih ruku”, kazao je Mihailo Marović.

Galerija

Bonus video: