DF: Režim da donese odluku o puštanju na slobodu nezakonito privedenih

"Predsjedništvo DF upozorava režim na činjenicu da je ukupno strpljenje osiromašenih i poniženih građana na izmaku"
76 pregleda 11 komentar(a)
protest Podgorica, Foto: Luka Zeković
protest Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.02.2014. 12:16h

Predsjedništvo Demokratskog fronta na sjednici je konstatovalo da je policija bez ikakve potrebe, grubo i protivzakonito uz upotrebu sile, privela veći broj lica koji su protestovali u Podgorici 15. februara.

DF je sjednicu, kako je saopšteno iz te partije održalo povodom prekomjerne upotrebe sile, hapšenja i zadržavanja u pritvoru građana koji su mirno protestovali, među kojima su i istaknute javne ličnosti, prepoznate kao angažovani borci za pravnu i demokratsku državu.

"Policija je bez ikakve potrebe, grubo i protivzakonito uz upotrebu sile, privela veći broj lica koji su mirno protestovali i nijesu učestvovali niti u organizaciji skupa, niti u sukobima druge grupe demonstranata sa policijom. Predsjedništvo DF traži da vrh režima odmah donese odluku o puštanju na slobodu nezakonito privedenih lica, kako bi se donekle ublažila javna sramota izazvana ovim skandaloznim postupkom policije i tužilaštva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ironija ukupne situacije "da se u vremenu kada najteži kriminalci javno i neometano od vrha policije i tužilaštva djeluju po Crnoj Gori, montiraju hapšenja osoba koje se javnom riječju bore za demokratiju, ljudska prava i slobode".

"Predsjedništvo DF upozorava režim na činjenicu da je ukupno strpljenje osiromašenih i poniženih građana na izmaku i da, ukoliko izostanu neophodne promjene politike i odmah se ne zaustavi repesija nad slobodnim ljudima, radikalizacija opravdanog nezadovoljstva građana ostaje jedini mogući ishod", navodi se u saopštenju.

Bonus video: