Optužbe na račun direktora Termoelektrane: Dugujete ostavku

Deponija na Maljevcu nema dozvolu, ponovio je Mitrović
1 komentar(a)
TE Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
TE Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2014. 18:09h

Predsjednik ED “Breznica” Milorad Mitrović, optužio je direktora TE “Pljevlja” Luku Jovanovića da je direktno odgovoran za “smrt mnogih Pljevaljaka kao i za bolesti stotine građana kojima je nezakonit i nesavjesan rad bloka narušio i ugrozio zdravlje, ili donio preranu smrt”.

U saopštenju za javnost Mitrović navodi da je Jovanović odgovoran “za sve ekološke incidente koji su se desili od trenutka dolaska na mjesto direktora. On je direktora pozvao da podnese ostavku “radi svoje savjesti, i da javno prizna da zagađenje koje emituje TE nije u mogućnosti da svede pod zakonske norme”.

“Izjava direktora TE Pljevlja da rijetko i usljed vjetrova dolazi do “razvejavanja” prašine sa deponije Maljevac, te da je to jedna od posljedica rada svih TE je netačna. Nevjerovatno zvuči tvrdnja da kompanija čiji je on direktor preduzima mjere, da bi se spriječilo rasipanje pepela sa deponije, te da su za nedavne incidente krivi vremenski uslovi. Ova deponija nikada nije dobila upotrebnu dozvolu i kao takva je i danas privremeno odlagalište opasnog pepela i šljake”, tvrdi Mitrović.

Kaže kako shvata da je Jovanović na privremenom radu u Pljevljima naslijedio i ovaj problem kao i mnoge druge, ali da ga to ne oslabađa odgovornosti.

Jovanović: Nemam komentarna to što Milorad Mitrović priča

Direktor Termoelektrane u Pljevljima Luka Jovanović juče nije želio za medije da komentariše ozbiljne optužbe koje je na njegov račun iznio pljevaljski ekolog.

“Nemam komentar na takve g.......i”, rekao je Jovanović.

“Sve iznijeto je odraz njegovog odnosa prema ljudima i životu”, bilo je sve što je na Mitrovićeve optužbe rekao direktor pljevaljske Termoelektrane.

Bonus video: