Univerzitet Crne Gore u plusu pola miliona eura

Predsjednik UO prof. dr Duško Bjelica saopštio je da su prihodi UCG bili oko 30,4 miliona, dok su rashodi iznosili oko 29,9 miliona eura
3 komentar(a)
univerzitet, Foto: Arhiva Vijesti
univerzitet, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.02.2014. 17:40h

Univerzitet Crne Gore (UCG) prošlu godinu je završio u plusu od oko 492.000 eura, piše u Finansijskom izvještaju koji je juče razmatrao Upravni odbor UCG.

Predsjednik UO prof. dr Duško Bjelica saopštio je da su prihodi UCG bili oko 30,4 miliona, dok su rashodi iznosili oko 29,9 miliona eura.

Na sjednici ipak nije usvojen taj dokument, zbog metodološke neusaglašanosti izvještaja univerzitetskih jedinica.

“Naložen je rok da do 21. febraura da univerzitetske jedinice dostave metodološki uređene i precizno složene finansijske izvještaje”, rekao je on.

Na sjednici je za dekana Fakulteta političkih nauka imenovan prof. dr Saša Knežević, dok je pokrenut postupak za izbor čelnika Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

Konstatovana je i ostavka Nenada Šoškića na mjesto dekana Fakulteta dramskih umjetnosti, pa će do izbora novog dekana tu funkciju pokrivati doc. dr Milena Jovićević.

Bjelica je rekao da direktor Instituta za biologiju mora još nije izabran, zbog neriješenog rezultata dva predložena kandidata, pa je odlučeno da se izbori ponovo raspišu.

“Upravni odbor je dao saglasnost na elaborat o osnivanju postdiplomskog studija Inkluzivno obrazovanje na Filozofskom fakultetu, i to će biti proslijeđeno Savjetu za visoko obrazovanje na dalje odlučivanje”, rekao je on.

UO je predložio Nikolu Vukčevića za Fakulteta dramskih umjetnosti za člana Savjeta RTCG.

Odlučili su i da podrže predlog Studentskog parlamenta da za narednu godinu kandiduju za kapitalni budžet izgradnju sportske dvorane za studente u Nikšiću. Predložiće i izgradnju zgrade za tri fakulteta, Fakultet političkih nauka, Farmaceutski i Institut za strane jezike.

Bjelica je ponovio da je spor sa firmom “Kroling” riješen, te da je poravnanje u interesu UCG. Napomenuo je da trenutnom rektoru Predragu Miranoviću mandat traje još pola godine, te da se ne kasni sa rokovima, i da će se izbor okončati u skladu sa pravilima.

“Nadam se da će akademska zajednica izabrati najbolje rješenja kao rektora”, kazao je on.

Bonus video: