Bar: Budućim kuvarima, konobarima i tehničarima 50 eura mjesečno

Deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu u Crnoj Gori danas uglavnom popunjavaju stranci, rečeno je na prijemu
93 pregleda 3 komentar(a)
sezona, ljeto, konobar, plaža, Foto: Arhiva Vijesti
sezona, ljeto, konobar, plaža, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.02.2014. 18:23h

Opština Bar prva u Crnoj Gori stipendira uspješne učenike koji se obučavaju za deficitarna ugostiteljska zanimanja.

Na svečanosti u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi, na kojoj su bili i pomoćnica ministra prosvjete Nataša Gazivoda i predsjednica Skupštine opštine Branka Nikezić, predsjednik Opštine Žarko Pavićević uručio je rješenja o mjesečnoj stipendiji od po 50 eura Damjani Tijanić, Nemanji Deviću, Gzimu Paljeviću, Isani Pelinković, Marku Radači, Mariu Galušiću, Rajku Vučkoviću, Milanu Popoviću, Mehmedu Begziću i Alenu Kordiću koji u ovoj školi uče za konobare, kuvare i tehničare kulinarstva.

“Ova deficitarna zanimanja u Crnoj Gori danas uglavnom popunjavaju strani državljani. Nadam se da će vaš uspjeh i ove stipendije motivisati još više mladih Barana da pođu vašim stopama, kako bismo vrlo brzo smanjili procenat učešća stranaca u ovim zanimanjima. Svi razvojni planovi naše Opštine kao prioritet ističu turizam”, rekao je Pavićević.

Profesor Jelena Vlahović podsjetila je da je ova škola na početku rada septembra 2003. imala 322 učenika i 40 profesora, da bi danas imala 867 učenika i 60 profesora.

“Naš moto je “Stručno je ključno”, a naša misija je da sve svoje znanje i vještine prenesemo na naše učenike i osposobimo ih da uspješno odgovore zahtjevima svojih profesija, rekla je Vlahović.

Bonus video: