Presaviće tabak

Službenica Opštine Rožaje tuži gradonačelnika zbog mobinga

Alisa Ećo je istakla da se na to odlučila nakon što je lokalna uprava “zlonamjerno dva puta izigrala odluke Upravnog suda” iz 2007. i 2013. godine
85 pregleda 27 komentar(a)
Alisa Ećo, Foto: Aida Skorupan
Alisa Ećo, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 11.02.2014. 00:35h

Službenica Opštine Rožaje Alisa Ećo, koja je lani nezakonito otpuštena nakon 12 godina radnog staža, najavila je podnošenje tužbi za mobing i naknadu materijalne i nematerijalne štete protiv predsjednika Opštine Nusreta Kalača.

Ona je istakla da se na to odlučila nakon što je lokalna uprava “zlonamjerno dva puta izigrala odluke Upravnog suda” iz 2007. i 2013. godine. Prvom je poništeno rješenje glavnog administratora Mersudina Dautovića o oduzimanju referata od Ećo i njegovo dodjeljivanje kolegama koji nijesu ispunjavali zakonske propise za obavljanje tih poslova.

Obesmišljavanje svakog pokušaja da se u okviru zakona mijenja samovolja pojedinaca i institucija koje donose nezakonite akte o otkazu, prema njenim riječima, Kalač je nastavio nepoštovanjem i druge odluke Upravnog suda koji je krajem prošle godine poništio rješenje opštinske Komisije za žalbe i naložio da donese novo, kojim bi se Ećo vratila na posao.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 11. februar