Službenica Opštine Rožaje tuži gradonačelnika zbog mobinga

Alisa Ećo je istakla da se na to odlučila nakon što je lokalna uprava “zlonamjerno dva puta izigrala odluke Upravnog suda” iz 2007. i 2013. godine
89 pregleda 27 komentar(a)
Alisa Ećo, Foto: Aida Skorupan
Alisa Ećo, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 11.02.2014. 00:35h

Službenica Opštine Rožaje Alisa Ećo, koja je lani nezakonito otpuštena nakon 12 godina radnog staža, najavila je podnošenje tužbi za mobing i naknadu materijalne i nematerijalne štete protiv predsjednika Opštine Nusreta Kalača.

Ona je istakla da se na to odlučila nakon što je lokalna uprava “zlonamjerno dva puta izigrala odluke Upravnog suda” iz 2007. i 2013. godine. Prvom je poništeno rješenje glavnog administratora Mersudina Dautovića o oduzimanju referata od Ećo i njegovo dodjeljivanje kolegama koji nijesu ispunjavali zakonske propise za obavljanje tih poslova.

Obesmišljavanje svakog pokušaja da se u okviru zakona mijenja samovolja pojedinaca i institucija koje donose nezakonite akte o otkazu, prema njenim riječima, Kalač je nastavio nepoštovanjem i druge odluke Upravnog suda koji je krajem prošle godine poništio rješenje opštinske Komisije za žalbe i naložio da donese novo, kojim bi se Ećo vratila na posao.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 11. februar

Bonus video: