Bar: Odloženo suđenje Kurgašu

"Očekujem da če postupak najvjerovatnije biti objedinjen, a sudiju će u tom slučaju odrediti predsjednik Suda", kazao je Kurgaš „Vijestima“ nakon izlaska iz sudnice.
1965 pregleda 3 komentar(a)
Ispred barske policije danas, Foto: Radomir Petrić
Ispred barske policije danas, Foto: Radomir Petrić

U Područnom odjeljenju Suda za prekršaje danas je odloženo suđenje građanskom aktivisti Mirsadu Mirzi Kurgašu. Kurgaš je jedan od barskih “čempresara”, kako u ovom gradu zovu demonstrante koji već peti mjesec traže novu lokaciju za vrtić na Topolici, a od 17. januara protestuju zbog sječe 94 čempresa kod Gimnazije. On je 31. januara priveden u CB Bar zato što je, naveli su iz policije, ometao službena lica u vršenju dužnosti. Privođenje je bilo ispred gradilišta vrtića, Kurgaš je istog dana priveden sudiji za prekršaje sa prekršajnom prijavom, a sudija je konstatovala da nema elemenata za hitno procesuiranje i zakazala ročište za danas.

Kurgaša su ispred zgrade suda dočekali, a potom u sudnicu aplauzom ispratili dvadesetak građanskih aktivista - "čempresara" koji su nosili bedževe i majice sa logom protesta. Oni su ga sačekali ispred zgrade suda, iz koje je Kurgaš izašao nakon nepunih deset minuta i obavijestio ih da je suđenje odloženo.

"Sudija Sonja Ivović me je informisala da je slučaj na razmatranju kod predsjednika Suda za prekršaje u Budvi, zato što je u međuvremenu protiv mene barska policija podnijela još jednu ovakvu prekršajnu prijavu, nakon drugog hapšenja kod gradilišta prošlog petka. Očekujem da če postupak najvjerovatnije biti objedinjen, a sudiju će u tom slučaju odrediti predsjednik Suda", kazao je Kurgaš „Vijestima“ nakon izlaska iz sudnice.

Bonus video: