Amerikanci obučavaju crnogorske obavještajce

Radionica će poslužiti kao platforma za harmonizaciju i unapređenje saradnje svih elemenata obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore
8 komentar(a)
Sa otvaranja radionice, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa otvaranja radionice, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 10.02.2014. 17:31h

Radionica u oblasti odbrambenih i vojno obavještajnih poslova ’’Defense and Military Intelligence Executive Workshop’’ održava se u Podgorici od 10. do 14. februara 2014. godine.

Radionica se realizuje u saradnji Komande Američkih snaga u Evropi (US EUCOM), Ambasade SAD u Podgorici i Ministarstva odbrane Crne Gore.

"Na otvaranju radionice uvodno izlaganje su imali visoki predstavnik Odbrambeno obavještajne Agencije (DIA) u Komandi Američkih snaga u Evropi Džejms Danoj, ambasadorka SAD Su Kej Braun i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković, naglašavajući značaj održavanja radionice i razvoja vojno obavještajnih poslova u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Otvaranju radionice su prisustvovali i ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić, načelnik Generalštaba VCG viceadmiral Dragan Samardžić, direktor Uprave Policije Slavko Stojanović i načelnik Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbijednosne poslove Goran Poleksić.

"Uz podršku i medijaciju predstavnika Komande Američkih snaga u Evropi (US EUCOM), na radionici će na ekspertskom nivou učestvovati predstavnici Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Vojske Crne Gore i Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove Ministarstva odbrane. Radionica će poslužiti kao platforma za harmonizaciju i unapređenje saradnje svih elemenata obavještajno bezbjednosnog sektora Crne Gore" , kaže se u saopštenju

Bonus video: