Imaš jedan, drugi daju po zaslugama: Sekretarka Mijušković sada ima dva stana

Kavarić je pojasnio da je Odlukom precizirano da “zaslužni” može da dobije stan, ako onaj koji već posjeduje nije na teritoriji Podgorice
463 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2014. 19:12h

Sekretarka Sekretarijata za socijalno staranje Snežana Mijušković dobila je krajem 2013. godine od Glavnog grada stan od 42 kvadrata u Tološima, uprkos tome što je u vlasništvu imala drugi stan.

Na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa, u imovinskom kartonu Mijušković za prošlu godinu piše da je vlasnik stana od 51 metra kvadratnog, ali nije precizirano gdje se on nalazi.

Mijušković je „Vijestima” kazala da su svi podaci sa sajta tačni.

“Ne želim više ništa da komentarišem”, kazala je kratko.

Ona je stan dobila u zakup, sa mogućnošću povoljnog otkupa, krajem 2013.

Predsjednik Komisije za rješavanje stambenih potreba lica koja bira ili imenuje Skupština grada i gradonačelnik i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za Glavni grad, dr Nebojša Kavarić, tvrdi da se stan može dodijeliti osobi koja već posjeduje nekretninu.

On je pojasnio da je Odlukom precizirano da “zaslužni” može da dobije stan, ako onaj koji već posjeduje nije na teritoriji Glavnog grada, naglasivši da “sve rade” u skladu sa Odlukom...

Pomenutu Odluku usvojila je Skupština Glavnog grada u februaru 2012. godine.

U imovinskom kartonu za 2012. godinu, Mijušković je prijavila da je vlasnik stana od 51 kvadrata, kao i 2011, s tim da je tada navela da je vlasnica stana u Budvi.

I u podacima za 2010. godinu Mijušković, koja je tada bila pomoćnik ministra rada i socijalnog staranja, navodi da je vlasnik stana u Budvi, a godinu ranije navela je da je vlasnica stana od 54 kvadrata, u metropoli turizma, u naselju Dubovica.

Za 2008. se navodi da Mijušković ima stan u Budvi od 51 kvadrata, a adresa stanovanja je Podgorica, Ulica crnogorskih serdara, kao i 2007. godine, samo što je precizirano da je nekretnina u Dubovici.

U imovinskom kartonu za 2006. godinu piše da Mijušković ima stan u Budvi od 54 kvadrata, adresa stanovanja je Dubovica, dok je za 2005. navedeno da je vlasnik nekretnine od 53 kvadrata na istoj adresi.

Mijušković je od Glavnog grada dobila 42 kvadrata u Tološima, iako ima stan u Budvi

Galerija

Bonus video: