Kako do lakšeg liječenja penzionera u Danilovgradu

Memorandum su potpisali direktor Doma zdravlja Željko Barović i predsjednik Udruženja Drago Kovačević
147 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, penzioneri, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, penzioneri, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 06.02.2014. 16:41h

U cilju povećanja efikasnosti i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite penzionera sa teritorije Opštine Danilovgrad, tamošnji Dom zdravlja “Dimitrije Dika Marenić” i Udruženje penzionera potpisali su juče Memorandum o saradnji.

Memorandum su potpisali direktor Doma zdravlja Željko Barović i predsjednik Udruženja Drago Kovačević.

Kovačević se zahvalio direktoru Doma zdravlja i istakao da su penzioneri zadovoljni pružanjem zdravstvenih usluga u toj ustanovi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i u obezbjeđivanju specijalističkih pregleda.

Dodao je da očekuje da će “dosadašnja uspješna saradnja sa ovom ustanovom biti još kvalitetnije nastavljena potpisivanjem Memoranduma”.

Vešović se, govoreći o značaju koji zdravstvena zaštita ima za penzionere, zahvalio toj medicinskoj ustanovi i njenom osoblju na požrtvovanosti i spremnosti da izađu u susret ljudima trećeg doba.

Direktor Fonda PIO izrazio je zadovoljstvo time što se uopšte “razgovara” o saradnji medicinske ustanove sa Udruženjem penzionera.

On je, saopšteno je iz Doma zdravlja, obećao da će Fond PIO, u okviru svojih mogućnosti, podržati tu aktivnost. “Pozdravio je i produženje roka recepata i uputa za penzionere, i u isto vrijeme konstatovao da je poželjno, koliko je moguće, još smanjiti čekanje penzionera u zdravstvenim ustanovama”, piše u saopštenju.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i savjetnica u Domu zdravlja Zorica Kovačević, potpredsjednik Udruženja Nikola Vuković, predsjednik Komisije za zdravstvena pitanja penzionera Veljo Pavićević, direktor Fonda PIO Dušan Perović, predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović.

Bonus video: