Sudski ping pong sa Mugošom

Apelacioni sud je nekoliko puta, podsjeća Rakčević, preinačavao odluke prvostepenog suda a Viši sud njegovu, navodeći da nije dobro tumačio zakone
70 pregleda 6 komentar(a)
Blok 11, Foto: Arhiva "Vijesti"
Blok 11, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.02.2014. 17:05h

Vlasnik građevinskog preduzeća “Šajo” Žarko Rakčević već godinama pokušava da dokaže na sudu da ga je Agencija za izgradnju Podgorice oštetila za oko pola miliona eura, ali se postupci vrte u krug i vraćaju na početak.

Rakčević, odnosno njegova firma, vodi spor pred Privrednim sudom tražeći 414.000 odštete jer mu podgorička Agencija nije obezbjedila struju, vodu i puteve za zgradu u podgoričkom Bloku VI, koje je platio još prije gotovo sedam godina. Kako su se kupci stanova zbog toga uselili sa zakašnjenjem, Rakčević je toliko novca potrošio plaćajući im penale.

Privredni sud će u ovom predmetu narednih mjesec dana donijeti petu po redu presudu, a juče je bilo završno ročište pred sudijom Milicom Popović, na kome su svjedočili vještaci.

“zbog nečinjenja Agencije preduzeće pretrpjelo veliku štetu, koju je vještak procjenio na preko 4.000.000 eura, jer su kasnili 6-7 mjeseci sa isporukom stanova kupcima”

“Kompanija 'Šajo' je Agenciji za izgradnju Podgorice izmirila kompletan iznos 1.200.000 eura obaveza za komunalno opremanje u Bloku 11, gdje je 150 stanova i poslovnih prostora. Nažalost, vodi se sudski spor već pet godina oko činjenice da li je normalno, kao što tumači Agencija, da se priključci vode, kanalizacije, pristupni putevi i javna rasveta daju poslije pet godina, shodno Srednjoročnom planu”, rekao je Rakčević “Vijestima”.

On je naveo da je “zbog nečinjenja Agencije preduzeće pretrpjelo veliku štetu, koju je vještak procjenio na preko 4.000.000 eura, jer su kasnili 6-7 mjeseci sa isporukom stanova kupcima”.

Apelacioni sud je nekoliko puta, podsjeća Rakčević, preinačavao odluke prvostepenog suda a Viši sud njegovu, navodeći da nije dobro tumačio zakone.

Rakčević je na sudskom ročištu rekao da je sudija izvjestilac u Apelacionom sudu Ramo Striković napravio 13 materijalnih grešaka u presudi, što su potvrdili i vještaci na jučerašnjem ročištu.

Direkciju za imovinu zastupao je Dejan Pejović, koji je juče pokušao da obori dio dokaza u predmetu, ali su vještaci to odbacili.

Pet godina Žarko Rakčević pokušava da dokaže da je oštećen za 414.000 jer mu je grad uskratio komunalije

Bonus video: