Nikšić: Psi otrovani za 15 minuta

Članovi društva vidjeli su bijeli ’pik ap’ beogradskih registarskih tablica sa natpisom „Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija“, kako se zaustavlja na više mjesta u centru grada
82 pregleda 69 komentar(a)
Nikšić, Foto: Www.montenegro.travel
Nikšić, Foto: Www.montenegro.travel
Ažurirano: 04.02.2014. 21:53h

Novi slučaj trovanja pasa lutalica u Nikšiću desio se preksinoć kada je, tvrde iz Društva za zaštitu životinja, za 15 minuta u centru grada ubijeno više od 15 pasa.

Članovi tog društva vidjeli su bijeli ’pik ap’ beogradskih registarskih tablica sa natpisom „Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija“, kako se zaustavlja na više mjesta u centru grada, i to baš na mjestima gdje je nakon desetak minuta uslijedila agonija otrovanih pasa.

„Muška osoba je izlazila iz auta i prema našoj pretpostavci bacala otrov. Da je riječ o organizovanoj akciji ukazuje činjenica da su komunalci odmah kupili uginule i životinje na izdisaju. Pretpostavljam da je zbog našeg izlaska na ulice planirana akcija prekinuta. Komunalci su veoma efikasno odrađivali svoj dio posla ne dajući nekima od očevidaca da fotografišu otrovane pse”, kazala je Tamara Labudović, predsjednica Izvršnog odbora Društva za zaštitu životinja Nikšić.

U štampanom izdanju "Vijesti" za 5. februar čitajte i:

  • Kako su članovi Društva otkrili trovanje i šta su preduzeli na licu mjesta
  • Da li je sterilizacija rješenje problema pasa lutalica
  • Zašto u Nikšiću nema azila za životinje i pored višegodišnjih obećanja

Bonus video: