Novi radari nemaju milosti ni za ministre

Očekuje se da do kraja mjeseca saobraćajci prilikom kontrole dobiju aparate koji će spriječiti mogućnost da se prekršaji praštaju, brišu ili ne procesuiraju.
45 komentar(a)
Nikola Janjušević, Foto: Savo Prelević
Nikola Janjušević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2014. 01:48h

Kraj prošle godine obilježilo je hapšenje trojice saobraćajnih policajaca iz Centra bezbjednosti Podgorica, zbog sumnje da su prilikom kontrole saobraćaja uzimali novac od vozača kako im ne bi pisali kazne za najteže prekršaje. Novo ljeto donijelo je novine, ali i savremenu opremu, koja je podijeljena saobraćajnim patrolama, pa se očekuje da će višedecenijska praksa "žmurenja" na drumske prestupe biti gotovo iskorijenjena.

Crnogorske patrole su već zadužile pet laserskih i četiri radara sa video-zapisom, a očekuje se da do kraja mjeseca saobraćajci prilikom kontrole dobiju još deset najsavremenijih aparata, koji će spriječiti mogućnost da se prekršaji praštaju, brišu ili ne procesuiraju.

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević kazao je za "Vijesti" da novi radari, koje koriste patrole na crnogorskim putevima, ne praštaju prekršaje čak ni ministrima, gradonačelnicima, službenicima policije...

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 3. februar

Bonus video: