Mihailo: Amfilohije je antihrišćanin, bogohulnik i jeretik

Mitropolit CPC Mihailo kazao je da je sva misija SPC u Crnoj Gori okrenuta protiv Isusa Hrista, kao i protiv crnogorskog naroda, države i crkve.
114 pregleda 140 komentar(a)
mitropolit Mihailo, Foto: Savo Prelević
mitropolit Mihailo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.01.2014. 17:52h

Najnoviji skandali Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori potvrđuju da ona nije Hristova crkva, već ekstremna politička organizacija dekorisana crkvenim ruhom, saopšteno je iz Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Predsjednik parlamenta i lider Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić je, kako su objavili mediji, oslikan na freski na jednom od gornjih svodova Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, na kojoj je prikazan pakao.

Mitropolit CPC Mihailo kazao je da je sva misija SPC u Crnoj Gori okrenuta protiv Isusa Hrista, kao i protiv crnogorskog naroda, države i crkve.

"Srbi su Svetoga Savu spremali da bude srpski Isus, kako bi imali spskoga Hrista, a ne ovog otpadnika iz plemena Izrailjeva, kako oni vele“, navodi se u reagovanju Mihaila.

Prema njegovim riječima, mitropolit Amfilohije, sa trona Svetog Petra Cetinjskog je „antihrišćanski misionar koji za cilj ima unižavanje tog svetog prijestola i istupa kao bogohulnik i jeretik, pomazan grešnim uljem“.

"Pred Crnogorcima i svim građanima Crne Gore ostaju pitanja - da li su Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgoprici i crkve đe srpski popovi služe, svetinje za molitvu ili mjesta skupljanja neprijatelja Crne Gore“, naveo je Mihailo.

On se pita i šta je, ako ne zakonom kažnjivi akt denacionalizacija Crnogoraca i drugih građana Crne Gore, „potonji Amfilohijev izum stvaranja nove geografije njegovom tvrdnjom da su svako drvo i planine ovđe u Crnoj Gori Svetoga Save“.

"Što je, ako ne grubi akt denacionalizacije njegov poziv Muslimanima da se vrate u Srbe, jer ovako nijesu Srbi ni Muslimani? Oni koji žele da postanu Srbi, moraju ići u Njemačku, u spski centar za preobraćanje u Srbe, formiran od mitropolita Amfilohija i patrijarha Pavla, da bi se otuda vratili pramajci Srbiji“, kazao je Mihailo.

On je dodao da, na kraju, ostaje i pitanje da li je srpskim popovima mjesto u crnogorskim svetinjama.

"Očekujemo da će konačnu odluku o ovome donijeti nadležni crnogorski državni organi. Do tada, ne bi nas začudilo da se u freskama Hrama u Podgorici nađu i ratni zločinci iz agresivnih srpskih ratova“, zaključio je Mihailo.

Bonus video: