Alfa Centar: Komisija nas je zakinula

"Komisija je taj projekat proglasila neusklađenim sa prioritetnim oblastima definisanim strateškim dokumentima"
64 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Dedović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Dedović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.01.2014. 16:01h

Iz NVO Alfa centar saopštili su da je Vladina Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću ponovo ocijenila nekorisnim održavanje Regionalnog Evro-atlantskog kampa REACT.

"Komisija je taj projekat proglasila neusklađenim sa prioritetnim oblastima definisanim strateškim dokumentima, iako je sa svih relevantnih adresa u državi i van nje upravo oblast NATO integracija označena najvišom ocjenom. Ova aktivnost je prepoznata kao jedna od onih originalnih, čiji je cilj jačanje podrške članstvu Crne Gore u NATO", piše u saopštenju te NVO.

Predstavnici te organizacije su pisali i predsjedniku Komisije Draganu Đukanoviću, a kako su kazali, dobili su uopšteno obrazloženje iz koga se ne može zaključiti koliko bodova je imao odobreni projekat sa najmanjim brojem bodova.

"Tako je ostalo nejasno i koja je razlika u odnosu na predlog projekta ALFA Centra koji je dobio 77 bodova. Takođe, u obrazloženju gospodina Đukanovića se nalazi i gruba greška u osnovnoj matematičkoj operaciji – sabiranju, čime je naš prijedlog projekta (namjerno ili ne) zakinut za jedan bod. Sve ovo, osim što ukazuje na totalnu neodgovornost, nemarnost i nepismenost članova Komisije, ukazuje nam i na mogućnost kršenja procedure, diskriminacije našeg predloga, a time i zloupotrebe opredijeljenih sredstava", piše u saopštenju.

Iz Komisije nijesu komentarisali te navode.

Bonus video: