Pljevlja još bez uređenog kupališta

“Vijesti” nijesu uspjele dobiti odgovor u Opštini Pljevlja da li je i šta konkretno rađeno na realizaciji te ideje
127 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 09.08.2018. 17:22h

Lokalna uprava u Pljevljima još nije donijela odluku da li će se u Pljevljima graditi gradski bazen, iako je takvu mogućnost prije tačno godinu najavljivao predsjednik Opštine Mirko Đačić.

“Vijesti” nijesu uspjele dobiti odgovor u Opštini Pljevlja da li je i šta konkretno rađeno na realizaciji te ideje.

Opština je ranije razrađenu ideju izgradnje bazena u Pljevljima poslala Ministarstvu sporta.

Đačić je u julu prošle godine kazao da razmatraju mogućnost izgradnje gradskog bazena, ali nije mogao da precizira kada će se znati da li će se se taj projekat realizovati.

On je tada ocijenio da je možda bolje da se uđe u jednu takvu investiciju, s obzirom na to da nijesu krenuli radovi na uređenju gradskog kupališta na nekoj od rijeka ili jezeru u Borovici.

Bazen bi se gradio na lokaciji u blizini Milet bašte i sportskog centra Ada, a ta lokacija je ucrtana u Detaljni urbanistički plan.

Priča o izgradnji bazena u Pljevljima stara je više od 20 godina, a Pljevlja su grad koji nema nijedno uređeno kupalište.

Sadašnja lokalna administracija obećavala je da će do sredine 2016. Pljevljaci moći da odmaraju na uređenom Borovičkom jezeru, ali do danas ništa nije urađeno na realizaciji te ideje.

Jezero u Borovici nastalo je 2002. godine kao posljedica eksploatacije uglja na tom području. U jezeru je zvanično zabranjeno kupanje, ali veliki broj Pljevljaka spas od vrućine traže na tom neuređenom kupalištu.

Bonus video: