Herceg Novi: Besplatni udžbenici za učenike prva tri razreda

Sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo, rekla je da namjeravaju da se broj đaka koji dobijaju besplatne knjige iz godine u godinu povećava, a u konačnom da lokalna uprava obezbijedi komplete za sve osnovce
132 pregleda 0 komentar(a)
besplatni udžbenici, Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
besplatni udžbenici, Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 09.08.2018. 15:03h

Opština Herceg Novi obezbijedila je besplatne komplete udžbenika za 1.054 učenika prva tri razreda osnovne škole.

Iz Opštine su saopštili da je proteklih godina lokalna uprava poklanjala knjige svim prvacima na teritoriji Herceg Novog, ali da će ove godine poklon udžbenike prvog dana škole dobiti svi đaci prva tri razreda osnovnih škola "Dašo Pavičić“, "Milan Vuković“, "Ilija Kišić“ i "Orjenski bataljon“.

Komplet udžbenika je obezbijeđen za ukupno 1.054 učenika – 337 u prvom razredu, 334 u drugom i 383 u trećem razredu.

"Opština Herceg Novi na ovaj način obezbjeđuje vrijedan i koristan poklon mladim sugađanima koji su krenuli putem obrazovanja, ali i značajno pomaže njihovim roditeljima“, navodi se u saopštenju.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo, rekla je da namjeravaju da se broj đaka koji dobijaju besplatne knjige iz godine u godinu povećava, a u konačnom da lokalna uprava obezbijedi komplete za sve osnovce.

Osim udžbenika, Opština će obezbijediti i kompletan đački pribor za učenike iz porodica sa lošijim materijalnim stanjem.

Bonus video: