Protest lovaca u Nikšiću: Hitno otkriti krivce za pokolj srna

Lovci su ogorčeni na rekacije koje su stizale sa raznih adresa, da njihova organizacija nije sposobna da gazduje nikšićkim lovištem
75 pregleda 9 komentar(a)
Protest lovaca u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić
Protest lovaca u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 23.01.2014. 16:28h

Više od sto pedesest nikšićkih lovaca, čalnova društva "Dr Zoran Kesler", okupilo se danas ispred lovačkog doma u znak protesta zbog nedavnih dešavanja u Goliji gdje je su pronađeni ostaci nekoliko odranih i obezglavljenih srna.

U ovoj organizaciji ogorčeni su na rekacije koje su u proteklih dana stizale sa raznih adresa, da ta organizacija nije sposobna da gazduje nikšićkim lovištem, prispisujućim im, između ostalog, i slučajeve krivolova.

“Nijesmo ni državna, ni paravojna organizacija kao što nas neznaveni žele predsataviti. Ovo najmasovnije udruženje građana Nikšića, moglo bi se reći cijele Crne Gore, uvijek je vodilo brigu o dobrima Crne Gore, za šta smo bili i zaduženi, a to su priroda i divljač. Od osnivanja do danas striktno se vodilo tračuna o poštovanju zakona i njhovih odredbi kao moralnim normama koje su sistematizovane u kodesksu lovaca Crne Gore“, kazao je juče pred okupljenim lovicma, Milan Vujović, čaln upravnog odbora lovačke oragnizacije za uzgoj, zaštittu i lov divljači „Dr Zoran Kesler“.

Lovci su prozvali i mještane Golije jer nijesu slučaj odmah prijavili nadležnim instittucijama, nego se danima čekalo da se sa nesavkidašnjem masakrom srna u Goliji javnost upozna preko novinskih članaka

„Iz tog razloga temeljimo našu sumnju da je u svemu ovom istina samo jedna, ukalajati ime društva starog 90 godina, građane Nikšića koji se bave lovom, i nadasve našu nacionalnu asocijaciju“,istakao je Vujović

„Iz tog razloga temeljimo našu sumnju da je u svemu ovom istina samo jedna, ukalajati ime društva starog 90 godina, građane Nikšića koji se bave lovom, i nadasve našu nacionalnu asocijaciju“,istakao je Vujović.

Vršilac dužnosti sekretara lovačke organizacije, Radoman Jokić, kazao je da je jedini cilj jučerašnjeg skupa lovaca zapravo pritisak na nadležne organe da ubrzaju istragu kako bi se konačno otkrilo ko i iz kojih razloga stoji iza zločina nad zakonom zaštićenom divljači.

„Apelujemo na sve državne organe, tužilaštvo, policiju, da se što prije riješi slučaj i ubrza istraga jer nas sve drže u dilemi skoro mjesec.“, zaključio je Jokić.

Bonus video: