Ipak nije bilo masne boje: Oslobađajuća presuda za MANS i Ćalović

Sutkinja je saopštila da u toku postupka nije dokazano da se zaista radi o masnoj boji i da Komunalna policija nije dokazala da je zbog performansa narušena bezbjednost u saobraćaju
87 pregleda 0 komentar(a)
MANS, Foto: Savo Prelević
MANS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2014. 14:52h

Sutkinja za prekršaje u Podgorici Nada Bjeković saopštila je jutros da će donijeti oslobađajuću presudu u prekršajnom postupku protiv MANS-a i izvršne direktorke te nevladine organizacije Vanje Ćalović.

Bjeković je to saopštila na današnjem završnom ročištu u predmetu po prekršajnom nalogu Komunalne poilicije protiv MANS-a i Ćalovićeve. Komunalna policija je pokrenula prekršajni postupak jer je ta nevladina organizacija 21. juna prošle godine u toku performansa zbog povećanja PDV-a ispred Skupštine Crne Gore prosula, navodno, crvenu masnu boju.

Na današnjem završnom ročištu svjedočio je komunalni policajac Boban Durković, koji je kazao da u nalogu za prekršaj nije naveo da se radilo o masnoj boji.

"Tražili smo od MUP-a 1. novembra informaciju da li je urađen uviđaj i da li je obavljeno vještačenje prosute boje ispred Skupštine. Do sada nijesmo dobili odgovor iz MUP-a", rekao je Durković.

Nakon što su stranke kazale završne riječi, sutkinja Bjeković saopštila je da u toku postupka nije dokazano da se zaista radi o masnoj boji i da Komunalna policija nije dokazala da je zbog performansa narušena bezbjednost u saobraćaju.

Bjeković će odluku pismeno dostaviti strankama u narednim danima.

Bonus video: