Mještani dobrovoljnim prilozima grade kapelu

Zato se u crkvenom odboru koji je inicijator I organizator projekta , nadaju da će za nekoliko mjeseci završiti I gradnju kapele koju su započeli prije pola godine na parceli koja je kupljena od donacija
142 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2018. 10:25h

Mještani sela Šćepoševići u hercegnovskoj mjesnoj zajednici Sutorina, grade kapelu u blizini groblja I crkve Sv Stefana.

Nekada bogato selo u kome je živjelo preko 40 porodica koje su se bavile uglavnom poljoprivredom vremenom je opustjelo.Danas u njemu živi tek nekoliko porodica. Mještani su se, u potrazi za boljim životom, odselili u Herceg Novi, ali I u region, Evropu I Ameriku. Iako žive daleko, ostali su vezani za rodni kraj koji posjećuju, ali I pomažu akcije koje potomci porodica iz Šćepoševića organizuju. Dobrovoljnim radom I prilozima izgradili su I betonirali 840 metara lokalnog puta od sela do Jadranske magistrale, doveli struju , vodu I telefon, izgradili javnu rasvjetu.

Zato se u crkvenom odboru koji je inicijator I organizator projekta , nadaju da će za nekoliko mjeseci završiti I gradnju kapele koju su započeli prije pola godine na parceli koja je kupljena od donacija. U objektu će postojati I mini kuhinja, toaleti , a vrijednost radova je oko 50 hiljada eura . Dosadašnji posao finansirali su dobrovoljnim prilozima mještani, hercegnovski privrednici , a pomogla je I Opština. Novac je stigao I iz Njemačke, SAD, regiona I drugih mjesta gdje žive nekadašnji mještani Šćepoševića I njihovi potomci. Planiraju I proširenje groblja, ali im za završetak posla nedostaju sredstva, pa se nadaju pomoći, privrednika, Opštine I naravno mještana koji ne zaboravljaju selo odakle su potekli.

Galerija

Bonus video: