Mještanima Donjeg Polja namirnice stigle bagerom

Most na Rijeci Piperskoj ponovo je popustio 3. decembra prošle godine pod udarima jakog vjetra
98 pregleda 0 komentar(a)
most Donje Polje, most Rijeka Piperska, Foto: Vesko Belojević
most Donje Polje, most Rijeka Piperska, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.01.2014. 17:49h

Mještanima zaseoka Donje Polje, u Rijeci Piperskoj, koji su odsječeni od svijeta, najosnovnije namirnice uoči Nove godine dostavljene su bagerom, koji je “pregazio” korito Morače.

Nakon što je početkom decembra prošle godine ponovo oštećen most na Rijeci Piperskoj - jedina veza sa gradom za dvadesetak porodica Božović, inžinjerci Vojske počeli su probijanje novog puta i do sada obavili oko pola posla.

Predsjednik Mjesne zajednice Bioče Rajko Vulikić istakao je da se nada da će radovi biti nastavljeni nakon praznika i završeni u “najkraćem mogućem roku”.

"Više od polovine puta je probijeno, ali je ostao teži dio, odnosno dionica od nekih 500-600 metara na kojoj su sve same stjene, koje treba razbijati minama. Trudimo se da porodicama Božović, koje su ostale u Donjem Polju, izađemo u susret za sve što im je neophodno, a zahvaljujući lijepom vremenu oni se probijaju do grada zapuštenom kozjom stazom", kazao j Vulikić.

Most na Rijeci Piperskoj ponovo je popustio 3. decembra prošle godine pod udarima jakog vjetra.

Viseći most oštećen je i u januaru 2012. godine, a nadležni su nedugo potom odlučili da je isplativije probiti put do Donjeg Polja, nego rekonstruistati most.

Bonus video: