Podgorica: Tokom praznika lakše povrijeđeno 11 osoba

Izabrani ljekari Doma zdravlja pregledali suukupno 3.729 pacijenata od 31. decembra 2013. do 3. januara ove godine
73 pregleda 0 komentar(a)
Petarde, Foto: Vesko Belojević
Petarde, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.01.2014. 13:31h

Zbog povreda zadobijenih od petardi i drugih pirotehničkih sredstava tokom praznika, ljekari Doma zdravlja zbrinuli su jedanaest pacijenata.

Iz Doma zdravlja su saopštili da je riječ o lakšim povredama i pozvali građane da ne upotrebljavaju pirotehniku za Božić.

“Iako se radilo o povredama lica, šaka i potkoljenica, ovaj put, na sreću, su bile u pitanju lakše povrede, bez težih posljedica. Budući da predstoje Božićni praznici, ponovo apelujemo na sve građane da ne prodaju, kupuju i koriste petarde kako bi izbjegli povređivanje i sebe i ljudi iz svog okruženja. Poseban apel roditeljima da spriječe dovođenje u opasan zdravstveni rizik sopstvene i druge djece kupovinom i korištenjem navedenih, opasnih i djeci neprimjerenih sredstava”, saopštili su iz službe za odnose s javnošću Doma zdravlja Podgorica.

Navode da su izabrani ljekari Doma zdravlja pregledali ukupno 3.729 pacijenata od 31. decembra 2013. do 3. januara ove godine.

“Izabrani ljekari za odrasle pregledali su 2.349 pacijenata, izabrani ljekari za djecu zdravstvenu uslugu pružili su 1.241 djetetu, dok su izabrani ginekolozi pregledali 139 žena”, piše u saopštenju.

Bonus video: