Mihailo: Doći će vrijeme kada ćemo moći da služimo u našim crkvama

"Kao da država ne shvata da crnogorska državnost nije cjelovita bez rješenja pitanja CPC", kazao je Mihailo
26 komentar(a)
Mitropolit Mihailo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mitropolit Mihailo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.01.2014. 12:14h

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, u Božićnoj poslanici kazao je “da je te crkva uvijek dijelila sudbinu svog naroda I bila i ostala temelj obnovljene crnogorske države”.

"Božanskim duhom smo sjedinjeni i dato nam je da živimo kao slobodni ljudi u slobodnoj zemlji. To je i zavjet naših predaka. Doći će vrijeme kada ćemo moći kazati da smo svoji na svojemu, da služimo u našim crkvama i manastirima. Taj radosni dan se bliži, zato nas neprijatelji napadaju sa svih strana, a ne shvataju da samo na temeljima prave božanske istine može carovati mir, bratstvo i dobra volja među ljudima, koje želimo i našim neprijateljima",kazao je Mihailo.

On je izrazio duboku zabrinutost zbog ponižavajućeg statusa CPC i Crnogoraca, kojima su prepriječeni svi putevi do naših oltar.

"Kao da država ne shvata da crnogorska državnost nije cjelovita bez rješenja pitanja CPC", kazao je Mihailo u Božićnoj poslanici.

Sa željom da Božić svim ljudima na zemlji donese mir, sreću i zadovoljstvo, Mihailo je građane i vjernike pozdravio “najljepšim i najveličanstvenijim hrišćanskim pozdravom: Hristos se rodi- Vaistinu se rodi”.

Bonus video: