Gradilišta u Tivtu aktivna, turisti se žale

Kako “Vijesti” saznaju, nakon brojnih žalbi građana i turista na buku koja dopire sa gradilišta, v.d. predsjednika Opštine Siniša Kusovac napisao je ovih dana nova rješenja kojima se i tim graditeljima zabranjuje izvođenje radova do završetka špica sezone. Rješenja su im upučena poštom
70 pregleda 2 komentar(a)
tivat gradilište, Foto: Siniša Luković
tivat gradilište, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.08.2018. 14:21h

Iako je sezonska zabrana izvođenja građevinskih radova zbog nesmetanog odvijanja turističke sezone na snagu stupila još 1. jula, mnoga gradilišta u Tivtu i dalje su aktivna, jer su investitori objekata koji se grade na tim lokacijama dobili rješenja o izuzimanju od zabrane sa potpisom bivše gradonačelnice Snežane Matijević.

Kako “Vijesti” saznaju, nakon brojnih žalbi građana i turista na buku koja dopire sa gradilišta, v.d. predsjednika Opštine Siniša Kusovac napisao je ovih dana nova rješenja kojima se i tim graditeljima zabranjuje izvođenje radova do završetka špica sezone. Rješenja su im upučena poštom.

Da je stanje haotično pokazuje i fotografija slikana juče na Opatovu, gdje je investitor novih stambenih objekata što se grade uz magistralu oko podne zauzeo čitavu jednu traku ionako gustim saobraćajem zakrčene Jadranske magistrale da bi postavio betonske miksere i pumpu koja je nalivala beton na ploču novog objekta. Zbog toga se saobraćaj na tom mjestu jedno vrijeme otežano odvijao. Nakon žalbi građana intervenisala je Komunalna inspekcija, koja je naložila uklanjanje mehanizacije sa ceste i obavezala izvođača radova da opere i očisti kolovoz.

Bonus video: