Rekordna posjećenost novogodišnjih koncerata u Budvi

Odlična posjećenost i treće uzastopne koncertne noći, potvrdila je i najoptimističnije najave
81 pregleda 60 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2014. 20:59h

Koncertom Željka Joksimovića sinoć je ispred zidina budvanskog Starog grada završen četvorodnevni novogodišnji programa, koji su organizovali Turistička organizacija Budve i Opština.

Javni doček Nove godine, koji se više od deceniju organizuje u metropoli turizma, po svim parametrima ove godine je oborio sve rekorde.

Odlična posjećenost i treće uzastopne koncertne noći, potvrdila je i najoptimističnije najave, da ce Budva tokom novogodišnjih parznika biti puna. Iako je tokom dana padala kiša, organizatorima je i vrijeme išlo na ruku, jer već u predvečernjim satima, vrijeme se stabilozovalo.

Prije popularnog laneta, na centralnoj bini postavljenoj uz same bedeme, nastupio je legendarni Bajaga i instruktori, koji su sa starim hitovima uspjeli da naprave odličan štimung.

"Ispred zidina Starog grada odrzani su spektakularni nastupi Bajage i instruktora i Željka Joksimovića uz ogromnu posjećenost i sjajnu atmosferu, čime je i završen novogodišnji program u Budvi", kazala je portparol TO Budve Darja Marović.

Zabava se sinoć nastavila po gradskim ulicama i lokalima, koji su takođe organizovali programa uiz DJ-eve, kao i u diskotekama, gdje su gostovala poznata imena regionalne muzičke scene.

Budvanska Komunalna policija zaplijnenila je robu od nekoliko nelegalnih prodavaca koji su oko Starog grada prodavali na ulici alkoholna pića i sokove.

TV Vijesti, Dejan Radulović

NTO: Oko 35.000 turista u Crnoj Gori

Oko 35.000 turista se odlučilo da isprate staru i dočeka novu godinu u našoj zemlji, a najbrojniji su bili gosti iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije i Albanije, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

"Budva je opravdala očekivanja i postavila nove standarde u organizaciji velikih manifestacija, a Crna Gora iz godine u godinu potvrđuje epitet hit destinacije u regionu", navodi se u saopštenju NTO.

Prema prvim procjenama, turistički promet je iznad planiranog i premašio je tri miliona eura.

Prema prvim procjenama, turistički promet je iznad planiranog i premašio je tri miliona eura

"Turistički poslenici, kako na sjeveru tako i na jugu Crne Gore potrudili su se da ponude raznovrstan i atraktivan program, tražilo se i mjesto više u gotovo svim hotelima.

Stotinjak gostiju odlučilo se za boravak u etno selima kao što su Nevidiou Pošćenju ili Izlazak u Pivi.

Zimski centri Kolašin i Žabljak su bili solidno popunjeni uprkos nedostatku snijega i otkazivanju jednog broja višednevnih aranžmana", saopšteno je.

Call centar NTO (1300) je tokom praznika primio pedesetak poziva koji su se većinom odnosili na pružanje servisnih informacija o vremenskim prilikama, stanju na skijalištima, organizovanom prevozu, cijenama smještaja nakon praznika...

Kako je saopšteno, značajnijih pritužbi nije bilo.

TOB: Promet 2,5 miliona eura

Ostvareni promet od dočeka Nove godine u Budvi, u kojoj je dnevno boravilo i do 25 hiljada gostiju, iznosiće više od 2,5 miliona eura, procjene su Turističke organizacije budvanske Opštine (TOB).

Direktor TOB-a, Jelena Rađenović Dandrea kazala je da je ovoga puta doček trajao četiri dana i ispunio sva njihova očekivanja, kako po kvalitetu programa, zadovoljstvu gostiju i rekordnoj posjeti, jer je dnevno u Budvi boravilo do 25 hiljada gostiju.

“Ostvareni su značajni finansijski rezultati. U organizaciju dočeka, uložili smo 220 hiljada eura, a naše procjene govore da će ostvaren promet iznositi iznad 2,5 miliona eura”, kazala je Rađenović Dandrea.

Predsjednik Opštine, Lazar Rađenović kazao je agenciji Mina-business da je Budva, po raznovrsnosti, kvalitetu i dužini trajanja organizovala najbolji doček Nove 2014. godine u regionu, što je privuklo veliku pažnu posjetilaca iz zemlje i regiona.

“Raduje me što je ostvarena rekordna posjeta i što je Budva ponovo ponijela epitet centra dešavanja u regionu”, dodao je Rađenović.

Galerija

Bonus video: